Tunus'dan darbeye kınama!

Tunus'dan darbeye kınama!

Tunus hükümeti, Mısır ordusunun Muhammed Mursi'yi cumhurbaşkanlığı görevinden azletmesini ve anayasayı askıya almasını kınadı.

Tunus hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, askerin tarafsızlığı ilkesinin benimsendiği belirtilerek, ordunun siyasete müdahalesine ve anayasayı askıya almasına karşı olunduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Askerin siyasete müdahalesi, seçilmiş bir cumhurbaşkanını azletmesi, anayasayı askıya alması, demokratik bir devletin unsurlarına karşı yapılmış saldırıyı temsil eder" denildi. Bu durumun Mısır'ın uluslararası arenadaki ve Afrika Birliği'ndeki meşruiyetine zarar verdiğine işaret edilen açıklamada, Tunus hükümetinin Mursi'nin görevden alınmasının ardından siyasilerin ve gazetecilerin tutuklanmasını, basın merkezlerinin kapatılmasını kınadığı belirtildi.

Açıklamada, Mısırlılara vatanlarının yüksek çıkarlarını gözetmeleri, ulusal birliği ve sivil barışı sağlamaları, bölünmüşlüğe yol açacak kapıları kapatarak demokratikleşme yolunda diyalog ve uzlaşı yöntemini benimsemeleri çağrısında bulunuldu.

AA'da yer alan habere göre; Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Merzuki, dünkü açıklamasında, Mısır'da yaşananları sivil kurumlara yönelik askeri darbe olarak nitelendirmişti.

Tunus'taki Nahda Hareketi Partisi ile Demokrasi İçin Kongre Partisi de Mısır'da ordunun yönetime el koymasını ve Mursi'yi görevden almasını kınamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.