Tunceli'de Engelliler Rafting Yaptı

Tunceli'de Engelliler Rafting Yaptı

Tunceli’de engelli vatandaşlar için Munzur Vadisi'nde rafting etkinliği düzenlendi. Tunceli Belediyesi'ne bağlı Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) ve Bedensel Engelliler Derneği Tunceli Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik,...

Tunceli’de engelli vatandaşlar için Munzur Vadisi'nde rafting etkinliği düzenlendi. Tunceli Belediyesi'ne bağlı Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) ve Bedensel Engelliler Derneği Tunceli Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik, engellilere heyecanlı anlar yaşattı.

    Tunceli-Ovacık yolu üzeri Milli Park sınırları içinde bulunan Pilvenk mevkiinde start alan rafting etkinliğine katılan engelliler, 10 kilometre boyunca ilk kez rafting yapmanın keyfini yaşadı. Rafting etkinliğini organize eden GENÇSEM Sorumlusu Fuat Gök, amaçlarının engelli gençleri mutlu etmek olduğunu ifade ederek "Engelliler Munzur’da engelsiz olacak." dedi.

    İlk kez böyle bir etkinliğe katılacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Kemal Yeşil, "Arkadaşlarımla beraber engelli olarak Munzur’da rafting yapacağımız için çok mutluyum, çok sevinçliyim, biraz da heyecanlıyım. Suya girdiğimizde heyecan artacak. İlk defa rafting yapacağım. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Engellilerin de her şeyi başarabileceklerini göstermek için böyle bir etkinliğe katıldıklarını söyleyen Orhan Çiçek, "Bedensel Engelliler Derneği olarak ilk defa Munzur’da rafting etkinliği yapıyoruz. Bu bizim için bir ilk oldu. Bizim de toplumda var olduğumuzu, her şeyi yapabileceğimizi kanıtlamak için iyi bir etkinlik oldu." açıklamasında bulundu. Rafting etkinliğine katılan Şenay Kulbak ise "Biz de artık bu toplumda varız, bizi de kabul etsinler. Bizi dört duvar arasına koymasınlar." yorumunda bulundu.

    10 kilometre süren rafting etkinliği Mavi Köprü mevkiinde son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.