Tunceli’de Baz İstasyonu Tepkisi

Tunceli’de Baz İstasyonu Tepkisi

Tunceli merkeze bağlı Atlantı köyünde yapılmak istenen baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar ile şirket çalışanları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Baz istasyonuna gidecek yol üzerinde mezarlarının tahrip olacağını belirten...

Tunceli merkeze bağlı Atlantı köyünde yapılmak istenen baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar ile şirket çalışanları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Baz istasyonuna gidecek yol üzerinde mezarlarının tahrip olacağını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Köylerine baz istasyonunun yapılmasını istemeyen Atlantı köylüleri, baz istasyonu yapımı için köye asker ve şirket yöneticileri ile tartıştı. Yapımı planlanan baz istasyonunun yerleşim yerine çok yakın olduğunu, tehlike saçacağını söyleyen vatandaşlar, baz istasyonu için köylülerden izin alınmadığını belirtti.

Baz istasyonuna gitmek için açılan yol üzerinde mezarların tahrip olacağına dikkat çeken köy sakinlerinden Mustafa Atalay, “Kendi yerleşim yerimiz olan köyümüzde baz istasyonu istemiyoruz. Yapılacak baz istasyonuyla köyümüz arasında 300-400 metre mesafe var ve sağlığımız için tehlike saçıyor.” dedi. Atalay, köy muhtarının dahi haberi olmadan yapılmak istenen baz istasyonunun, kimseye haber verilmeden fikirlerinin alınmadan yapılmak istendiğini aktardı.

Yılmaz Kılıç ise, baz istasyonunun geçeceği noktalardan birinde köy halkına ait mezarlığın bulunduğunu, istasyonun yapılmasıyla birlikte toprak kayması yaşanacağını söyledi. Kutsal sayılan yerlerin ve mezarlıklarının zarar göreceğini söyleyen Kılıç, “Baz istasyonu istemiyoruz. Bununla birlikte 2 defadır iş makineleriyle gelip çalışmak istiyorlar ama biz izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Şirket yöneticileri ve vatandaşlar arasındaki bekleyiş sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.