Tümçader, Komşu Esnaflarına Aşure İkram Etti

Tümçader, Komşu Esnaflarına Aşure İkram Etti

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği(TÜMÇADER), her yıl olduğu gibi Muharrem ayında komşu esnaflarına ve üyelerine aşure ikram etti. Dernek üyeleri, komşu esnafa aşure paketleri dağıtırken, hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde...

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği(TÜMÇADER), her yıl olduğu gibi Muharrem ayında komşu esnaflarına ve üyelerine aşure ikram etti. Dernek üyeleri, komşu esnafa aşure paketleri dağıtırken, hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.

    Rivayete göre Muharrem'in onunda Nuh Aleyhisselam'ın gemisi sulardan kurtularak Cudi Dağında karaya çıktığını belirten TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar, "Bu kurtuluşun şükrü olması için geminin ambarında kalan tahılları çıkarıp özel bir tatlı yaparak gemi sakinleri aralarında paylaşmışlardır. İşte bu tarihi olayı her yıl Muharrem ayında bir daha hatırlamak niyetiyle aynı tatlı tekrar edilerek eş, dost, komşu ile yeniden bir kaynaşma ve hediyeleşme vesilesi yapılmaktadır. Böylece hem komşular arasında sevgi ve saygının gelişmesine sebep olmakta hem de tarihte yaşanmış tufan hadisesi ve karaya çıkış olayının bizlere mesajı bir daha zihinlerde canlanmaktadır. Aşure tatlısı vesile olduğu bu özellik ve güzelliğinden dolayı asırlar boyu varlığını sürdürmüştür. Bizde dernek olarak bu günü hatırlamak kardeşlik sevgi ve saygı ortamının oluşması adına her yıl aşure programı düzenlemekteyiz." dedi.

    TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan da "Dernek olarak her zaman kardeşlik duygularının gelişmesi için çalışmalar yapmaktayız. Sevgi ve saygının hakim olması için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Önemli günlerde üyelerimizle, diğer sivil toplum kuruluşları ve halkımızla beraber olmayı ortak hareket etmeyi çok önemli buluyoruz. Aşure bu manada çok özel bir gün konumundadır. Bugün burada bir araya gelerek ortak bir zamanı paylaşmak bile çok önemlidir. Tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Hep beraber daha güzel programlarda buluşmayı diliyorum." diye konuştu.

    Aşure ikramında bulunulan esnafları ise faaliyette bulunan dernek üyelerine teşekkür ederek, “TÜMÇADER, her zaman güzel programlarla adını duyuran sevgi ve saygı ortamının oluşmasına vesile olan dernektir. Hep güzel işlerde üyeleri ve halk ile iç içe olan Kırıkkale’nin önemli sivil toplum kuruluşu konumundadır. Çalışmalarından dolayı dernek yetkililerini ve üyelerini kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.