TT Arena'da şov zamanı!

TT Arena'da şov zamanı!

Torku Konyaspor bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Kaya- Ömer Ali, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Uslu- Ali Çamdalı, Mehmet Güven- Djalma, Torje, Mahlangu- Hasan Kabze

Torku Konyaspor bugün, 30. haftanın açılış maçında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen spor kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak.  Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile rahat bir konumda bulunan Torku Konyaspor arasındaki maçın çekişmeli geçmesi beklenmekte. Bu karşılaşmaya puan umuduyla hazırlanan yeşil-beyazlılar dün sabah yaptıkları antrenmanın ardından İstanbul’a giderek kampa girdiler.

Torku Konyaspor’da sakat olan Marica ve kaleci Felgueras ile sarı kart cezalısı Kokaloviç forma giyemeyecek. Ayrıca, uyluk bölgesinde 2. derece kas zorlanması tespit edilen Vukoviç’in de oynayamayacağı bildirildi. Yine uyluk bölgesinde 1. derece kas zorlanması olan Dimitar Rangelov'un durumunun ise bu gün maçtan önce netlik kazanacağı açıklandı. Kartal’da Ali Turan, Selim Ay ve Ali Çamdalı ise 3’er sarı kartla oynayacak.

Torku Konyaspor bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Kaya- Ömer Ali, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Uslu- Ali Çamdalı, Mehmet Güven- Djalma, Torje, Mahlangu- Hasan Kabze. 

KOCAMAN  GÜVENCE

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor, en son 2003-2004 yılında mağlup ettiği Galatasaray'ı 10 sezon aradan sonra Aykut Kocaman önderliğinde yenmek istiyor. Galatasaray maçından umutlu olduklarını kaydeden basın Sözcüsü Ahmet Baydar, “Aykut Kocaman birçok kez Galatasaray ile karşılaştı, nasıl kazanılacağını bilir. İnşallah İstanbul'dan puan ya da puanlarla döneceğiz” diye konuştu. Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, Anadolu kulüplerinin başında karşılaştığı Galatasaray'a üstünlük sağlayamadı. Farklı takımların başında 16 kez karşılaştığı Galatasaray karşısında 1 galibiyet, 9 yenilgi ve 6 beraberlik alan Kocaman'ın hedefi, sarı-kırmızılılar karşısında 2. kez galip gelmek.

28. RANDEVU

Galatasaray ile Torku Konyaspor, bugün yapılacak maçla lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 27 lig maçından 21'ini Galatasaray, 2'sini Torku Konyaspor kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 58 golüne, yeşil-beyazlılar 16 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan maçı Galatasaray 5-0 kazandı. Yeşil beyazlı temsilcimiz Torku Konyaspor 16 maçtır galibiyete hasret. Torku Konyaspor, Galatasaray'ı ligde 16 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında kendi saha ve seyircisi önündeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Torku Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 16 karşılaşmadan 13'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.

GALATASARAY EVİNDE YENİLMEDİ

Galatasaray, evinde hiç yenilmedi. Galatasaray ile Torku Konyaspor arasında İstanbul'da yapılan 13 lig maçından 12'sini sarı-kırmızılılar kazandı, 1'i berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda hiç galip gelemedi. Torku Konyaspor deplasmandaki tek puanını 2006-07 sezonunda 3-3'lük beraberlikle aldı. İstanbul'da ev sahibi ekip 40, konuk takım ise 11 gol attı. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazandı. 2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanırken, bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki iki galibiyetini de 1-0'lık sonuçlarla aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.