TSYD'den yarışma

TSYD'den yarışma

TSYD Konya Şubesi’nce bu yıl spor basınını kapsayan, iki kategoride yarışma düzenledi.

 Yerel spor basınında çalışan gazetecilerin 1 Ocak- 31 Aralık 2013 tarihleri içerisinde ki çalışmalarını değerlendirmek ve onları motive etmek amaçlı düzenlenen yarışma; Fotoğraf ve Spor Haberi dallarında gerçekleştirilecektir.  Yarışmaya, Konya yerel yazılı basınının spor servisinde bilfiil çalışanlar ve TSYD’den serbest giriş kartı veya sabit kart almış olanlar katılabilecektir. Yarışmaya TSYD yönetim kurulunda görev yapan gazetecilerin katılmayacağı bildirildi.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Spor Fotoğrafı ve Spor haberi kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye girecek gazeteciler ödüllendirilecek. Buna göre, kategorilerinde birinci olacak gazetecilere tam altın, İkincilere yarım altın ve üçüncü olanlara Çeyrek altın ödül olarak verilecek. Yarışmacılar ayrıca sponsorlar tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.  Yarışmada dereceye girecek eser bulunmaması halinde mansiyon ödülü verilecek.

YARIŞMA KURALLARI

Bir katılımcı yarışmaya en fazla 5 fotoğraf ile katılabilecek. Bu fotoğraflar tek bir kategoride olabileceği gibi değişik kategorilerde de olabilecek.. Gönderilecek fotoğraflar 2013 yıl içinde çekilmiş olmalı ve daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olacak. Fotoğrafların gazetede yayınlanmış nüshasından bir adet ve ayrıca CD veya flaş belleğe alınmış orijinali yarışmaya sunulacak. Spor haberi dalında katılacak gazeteciler ise,  haberin gazetede yayınlanmış nüshasından bir adet vereceklerdir.  Haber dalında, kategorilerde bir kısıtlama olmayacaktır. Ayrıca yarışmacılar fotoğraf ve haber dallarında açıklayıcı bilgiyi jüriye yarışma tapeleriyle birlikte verecekler.  Bu belgede yarışmacının adı-soyadı, hangi gazetede çalıştığı ve telefon numarası bilgileri de yer alacak.

Haber ve fotoğraflar kişinin kendisine ait olması gerekmekte. Ajanslardan alınmış haber ve fotoğraflarla yarışmaya katılanlar değerlendirmeye alınmayacak. Yarışmaya katılacak gazeteciler, eserlerini  28 Şubat 2014 tarihine kadar TSYD Konya şubesi Müdürü Yüksel Cırt’a kapalı zarf içerisinde teslim edecekler.. Zarfın üzerine yarışmayı etkileyici bilgi veya isim yazılmayacak.  Eserlerin teslim edilmesinden sonra belirlenecek Jüri, Mart ayı içerisinde toplanarak değerlendirmeyi yapacak ve yarışmalarda dereceye girecek gazeteciler açıklanacak.  TSYD yönetiminden edindiğimiz bilgilere göre ödül töreni, Mart ayı sonunda veya Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.