TSYD zirve semineri başladı

TSYD zirve semineri başladı

Her yıl Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen Sporun Zirvesi Seminerinin 47.si dün Antalyanın Lara İlçesinde başladı.

Club Sera Hotel’de gerçekleştirilen seminere Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Antalya Valisi Alaattin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çok sayıda protokol ve 250’ ye yakın gazeteci ile spor yazarı katıldı. Ayrıca seminere Konya’dan da TSYD Şube Başkanı Recep Çınar ve Yönetim Kurulu üyeleri Sabit Horasan, Ahmet Eser, Zafer Varol ile üye Osman Öztokmak katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, gurur verici bir gün yaşadıklarını belirterek, ‘Seminerin amacı bilgileri pekiştirmek ve dostluğu tazelemektir. Bu seminerin Türk sporuna ve spor kardeşliğine çok şey katacağına inanıyorum’ dedi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, ‘Anlamlı bir gün yaşıyoruz. Mayıs ayında yine burada Dünya Spor Yazarları Derneği Kongresi’ni yapacağız. Bu kongre 2020 Olimpiyat adaylığı için çok önemli. Türk basını bir hayli mesafe katetmiştir’ diye konuştu.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, seminerin önemine değinerek ‘Bu seminer adı gibi zirvede kalmaya devam edecektir. Gelecek 4 yılda olimpik sporcu yetiştirme projesini hayata geçireceğiz. Bu projede başta basın olmak üzere herkesin desteğini bekliyoruz’ dedi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak da konuşmasında şunları söyledi, ‘Sporu ve sporcuyu seviyoruz. Ama spor yapmayı sevmiyoruz. Medyamız güçlendi, önemli gelişmeler elde etti. Sporcu sayısının artması için çalışıyoruz ve bu konuda da basının katkısını bekliyoruz’.
Konuşmaların ardından ise seminere geçildi. Güven Göktaş’ın yönettiği seminerin ilk oturumuna teknik direktörler Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Abdullah Avcı ve Mehmet Özdilek katılımıyla ‘Futbolda, yarınlar onlara emanet’ konusu işlendi. Lütfü Özel’in yönettiği öğleden sonraki oturumda ise konuşmacılar Prof. Dr. Turgay Atasü, Prof. Dr. Rüştü Güner ve Dr. Kaya Livanelioğlu katılımıyla ‘Doping’ konusu tartışıldı. Seminer, bugün yapılacak ‘Spor medyası nereye koşuyor?’ ve ‘Söz hakkı hakemlerin’ konulu oturumlarla sona erecek.
ÖZAK: SPOR YAZARLIĞI ÖNEMLİ BİR KONUMA GELDİ
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, spor yazarlığının Türkiye’de çok önemli bir konuma geldiğini belirterek, “Bu da spor yazarlarına çok önemli sorumluluklar yüklüyor” dedi. Özak, yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. 13 yaşında spora başladığını, amatör ve profesyonel olarak spor yapmanın yanı sıra spor yazarlığı ve yöneticiliği de yapabildiğini ifade eden Özak, “Şimdi de Allah burayı nasip etti. Sporun ne kadar önemli olduğunu bilen biri olarak şunu söylemeliyim; çok genç bir nüfusumuz var. Sporu ve sporcuyu çok seviyoruz ama spor yapmayı biraz daha sevmemiz lazım” diye konuştu.
Seminerde çok değerli spor yazarlarının bulunduğunu belirten Özak, şöyle devam etti: “Beni sporculuk hayatımda eleştirenler ve birlikte yazdığım insanlar da var burada. Rahmetli Gündüz Kılıç beni yazı yazmam için çağırdığında ona (Gündüz ağabey, bir tarafta Gündüz Kılıç yazacak, bir tarafta benim adım. Bu saygısızlık olmaz mı?) dedim. Bana (Yok olmaz, sen yaz) dedi. Trabzonspor’un asbaşkanı ve futbol sorumlusuyken maç yazısı yazıyordum. Bizi yenen takımla ilgili yazarken rakip için (tebrikler) başlığı atıyordum. Önemli olan bu. Bu bir eğitim meselesi. Centilmen olmak lazım.” Özak ayrıca, bu yıl seminerde 50’ye yakın bayan spor yazarının bulunduğunu ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
TFF’YE BİR MÜDAHALEMİZ OLMAZ
Devlet Bakanı Özak, son dönemlerde A Milli Futbol Takımı’nın başına kimin getirileceği ile ilgili yapılan tartışmalara ilişkin de şöyle konuştu: “TFF, 2001 yılında çıkarılan yasayla tamamen özerk oldu. TFF’nin düşüncelerine saygı duyuyorum, onlara bir müdahalemiz olmaz. Ben 1960 ve 70’lerden sonra Şenol Güneş ile kardeş gibi oldum. Türk insanı zeki ve başarılı. Şenol Güneş ve Bülent Korkmaz kadar kupa kaldıran yok. Şenol Güneş milli takıma gitti, Dünya 3’üncüsü olduk. (Yabancı sayımız nedir, milli takımın başında kim olsun) tartışılıyor. Kimin olacağı değil, bizim bundan ne istediğimiz önemli. Biz 20 oyuncuyu zor çıkarıyorsak ve 20 yedek oyuncumuz yoksa burada durup düşünmek lazım. Tribünlerden etkilenmeyen, tribünleri etkileyen yöneticilere ihtiyaç var.” Amatör spor dallarına katkı yapılmasının çok önemli olduğuna da değinen Özak, belediyelere bu konuda büyük görevler düştüğünü belirterek, “Bir gazete tarafından yılın spor adamı seçilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu kutluyorum. Bugün ödülünü alacaktı. Buraya gelmeseydim oraya gidecektim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.