TSYD yönetiminden yetkilileri göreve davet

TSYD yönetiminden yetkilileri göreve davet

TSYD Genel merkez yönetim kurulu dün bir basın toplantısı düzenleyerek Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcının, Gazeteci Erhan Telliyi dövmesiyle ilgili olay nedeniyle yetkilileri göreve çağırdı.

“13 Ekim Salı günü Bursa'da spor gazetecisi arkadaşımız Erhan Telli'nin Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve korumaları tarafından dövülmeleri olayıyla ilgili yetkililerin tavrını yadırgıyoruz” şeklinde başlayan açıklamada Federasyon Başkanının tavrı da yadırgandı.

TSYD Genel Merkez Yönetim kurulunca konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle. “Olayın adli yönüyle ilgili gelişmeler takip edilmektedir. Ancak olayın üzerinden 9 gün geçmiş olmasına karşın idari yönden Futbol Federasyonunun henüz harakete geçmemiş olmasını da yadırgıyoruz. Oysa Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener daha olayın ilk dakikalarında gerekli duyarlılığı gösterip arkadaşımız Erhan Telli ile ilgilenmiştir. Bunun için bir kez daha kendisine teşekkür ediyoruz.
Ancak ortada bir gazetecinin düpedüz pusu kurularak dövülmesi gibi vahim bir olay dururken henüz herhangi bir soruşturmanın başlatılmamış olmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu tavır, sessiz kalarak olayın geçiştirilmesini amaçlayan bir yaklaşımı işaret ediyorsa, bunu olayın kendisi kadar vahim bulduğumuzu söylemek zorundayız. Çünkü bu konuda biraz yavaş davranılması ortaya başka tatsızlıklar çıkarmaktadır. Örneğin, olayın faili durumundaki İbrahim Yazıcı'nın böyle birşey yapmadığı yolundaki açıklamaları itibar görebilmektedir. Daha önce de ifade etmeye çalıştığımız gibi neredeyse Erhan Telli'nin kendikendini dövdüğüne inanmamız istenmektedir.
Ortada bu kadar açık bir fiil varken, mağdurla ve kamuoyuyla alay edilir gibi bir durumun doğmasına izin veren yaklaşım, hepimiz için rencide edici ve adalet duygusunu zedeleyicidir. Konuyla ilgili olarak Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) harekete geçmiştir. Üst kuruluşumuzun konuyla ilgili olarak Futbol Federasyonuna ve Bursaspor Kulübüne yazdığı mektuplar eklidir. AIPS olayı FIFA'ya götüreceğini de açıklamıştır. Bunun Futbol Federasyonunu zor duruma düşüreceği açıktır.
Ayrıca konuyla ilgili bildiri yayınlayarak tepkilerini gösteren başta Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere öteki kardeş basın kuruluşlarına teşekkür ederiz. Bu arada, üzücü olayın yaşandığı günden bu yana sürekli ve geniş biçimde yer vererek etkili bir yayın yapan Taraf Gazetesi Spor Servisine de şükran borçluyuz.
TSYD olarak ayrıca saptırılmış birtakım tepkilere hedef olmaktan da duyduğumuz rahatsızlığı ifade etmek isteriz. TSYD'nin Bursa ve Bursaspor'la ilgili herhangi bir tavrı yoktur. Biz, kentin ortasında gazeteci dövme suçunu işlemiş kişinin cezalandırılması için çaba gösteriyoruz. Bu çabamızı da sonuna kadar sürdüreceğiz. Fanatik bir takım tutma duygusuyla ortadaki vahim fiil görmezden gelinip de mağdurun suçlanması, haksız bir tutumdur. Adaletin bir gün mutlaka herkese lazım olacağını da hatırlatmakta yarar görüyoruz.”
Öte yandan, Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Başkanı Gianni Merlo, dün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'ya birer resmi mektup göndererek, 13 Ekim 2009 tarihinde Haber Türk muhabiri Erhan Telli'ye yapılan saldırıyı protesto etti. Başkan Merlo, mektubunda saldırının basın özgürlüğüne yapıldığını belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyu araştırarak gerekli girişimlerde bulunmasını beklediğini ifade etti. AIPS Başkanı FIFA Medya Komisyonu üyesi sıfatıyla konuyu FIFA'ya bildireceğini ve kişisel olarak takipçisi olacağını da taraflara bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.