TRT dizisinden Muhteşem Yüzyıl'a gönderme

TRT dizisinden Muhteşem Yüzyıl'a gönderme

İzleyen herkesin aklına aynı soru takıldı. TRT DİZİSİNDEN MUHTEŞEM YÜZYIL'A GÖNDERME Mİ..

Başbakan Erdoğan'ın tepkisiyle tekrar gündeme oturan Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili tartışmalar devam ederken, TRT ekranlarında önceki gece ilginç bir olay yaşandı. Başbakan Erdoğan, dizideki padişahın harem sahnelerini kastederek "Biz böyle bir Kanuni tanımadık" demişti.

TRT1'de ekrana gelen ve Patrona Halil İsyanı'nı konu alan "Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam" dizisinde ise önceki gece ilginç bir sahne yer aldı.

TRT DİZİSİNDE İLGİNÇ SAHNE

Dizide canlandırılan 3. Ahmed Han, Hatice Sultan rolündeki Türkan Şoray'la oynadığı sahnede "Nedir bizim burada yaptığımız, haremde cariyelerle oynaşmak mı.." diye tepkisini dile getiriyor. Padişah 3. Ahmed fermanına karşı geldiği gerekçesiyle Hatice Sultan'ı azarlarken şöyle konuşuyor;

"HAREMDE CARİYE İLE Mİ OYNAŞIYORUZ"

"Yeniçeriler kaygılanır savaş ister, sen kaygılanırsın fermanıma karşı gelirsin.. Nedir bunlar; biz bu devleti idare etmesini bilmez miyiz. Nedir öyleyse yaptığımız? Ne sanıyorlar? Haremde cariye ile mi oynaşırız!.."

MUHTEŞEM YÜZYIL'A GÖNDER ME Mİ?

TRT'de ekrana gelen Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam dizisi, dönem dizisi olma özelliği ile Muhteşem Yüzyıl'a sürekli rakip gösteriliyor. Başbakan'ın fitilini ateşlediği son günlerin tartışmasıyla birlikte, TRT dizisinde yer alan bu sahneyi gören izleyiciler sanal alemde "Muhteşem Yüzyıl'a gönderme mi" yorumlarında bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.