Transferler umut verdi

Transferler umut verdi

Konya Şekerspor’da dış transfer çalışmaları aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz gün yeşil-beyazlı renklere bağlanan Mehmet Balban ve Murat Dilek’in futbol kariyerleri oldukça parlak

Uzun süredir dış transfer çalışmalarını sürdüren TFF 2. Lig temsilcimiz Konya Şekerspor, transferleri sonuçlandırmaya başladı. Yeşil-beyazlı ekip Alanyaspor’da forma giyen sol kanat oyuncusu Mehmet Balban ile 2 yıllık ve Zeytinburnuspor’dan Murat Dilek ile de 1 yıllık anlaşma sağladı. Bu oyuncuların kendilerini yeşil-beyazlı yapan imzayı hafta başında atması bekleniyor. 
Konya Şekerspor, dış transferde ilk adımını Alanyaspor’da sol kanat oyuncusu olarak görev yapan Mehmet ve Zeytinburnuspor’un golcü oyuncusu Murat ile attı. Bir süredir bu oyuncularla görüşme halinde olan yeşil-beyazlılar bu transferi sonuçlandırdı.
Alanyaspor’dan alınan ve 2 yıllık anlaşma sağlanan Mehmet Balban geçtiğimz sezon gösterdiği performansla Alnayspor’un ligde kalmasına büyük katkı sağladı. 2009-2010 sezonunda 29 maçta forma giyen başarılı defans oyuncusu iyi bir grafik çizdi. Bu karşılaşmaların 17’sinde 90 dakika forma giyen Balban toplamda 2380 dakika futbol oynadı. Oynadığı 29 maçta 9 sarı kart gören Mehmet Balban geride kalan sezonda hiç kırmızı kart görmedi. Balban 2009-2010 sezonunda Alanyaspor forması altında bir de gol attı. Başarılı oyuncu bu golü Sarıyer kalesine attı.
1989 Afyon doğumlu olan Mehmet Balban Afyon Demirsporda  2001 yılında futbola başladı. 2005 yılında Alanyaspor amatör takımına transfer olan Balban 2006 yılında Alanyaspor’da profesyonel oldu. Murat Dilek ise geçtiğimiz sezon Zeytinburnuspor’un gol makinesi olarak göze çarptı. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon oynadığı 33 maçta 20 gol attı. 1980 Samsun doğumlu olan Murat Dilek birçok takımda forma giydi. Tecrübeli oyuncu 2009-2010 sezonunda toplam 7 sarı kart gördü.
Karşılaşmalarda yaklaşık 2500 dakika forma giydi.  Golcü oyuncu Dilek Malatya Maliyespor’da futbola başladı. Buradan Maliyespor’a transfer olan Murat Dilek 2002 yılında profesyonelliğe adım attı. Bu yılda Büyükşehir Belediyespor’a imza atan Dilek böylece profesyonelliğe geçiş yaptı. Murat Dilek futbol hayatında sırasıyla Bakırköyspor, Darıca Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Gebzespor ve son olarak Zeytinburnuspor’da forma giydi.
Konya Şekerspor taraftarları iki oyuncudan da çok şey bekliyor. Murat’tan yeni sezonda bol gol bekleyen yeşil-beyazlı taraftarla, Mehmet Balban’dan ise geçtiğimiz sezondaki başarılı futbolunu  yeni sezonda Konya Şekerspor için sergilemesini bekliyor. Konya Şekersporlu oyuncuların 10 Temmuz’da Konya’da olacağı ve birkaç gün çalıştıktan sonra Çumra’ya giderek burada kampa gireceği belirtildi. Yeşil-beyazlıların Almanya’nın Arminia Bielefeld takımında oynayan gurbetçi bir oyuncu ile de anlaşmak üzere olduğu öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.