Tramvay arızasına  bir yenisi eklendi!

Tramvay arızasına bir yenisi eklendi!

Konya'da tramvay arızalarına bir yenisi daha eklendi. Hattaki tel kopmasına bağlı olarak tramvaylar 2 saat boyunca hizmet veremedi. Sabah 07.00 ile 09.00 arasında Konya'da ulaşım çöktü

Konya'da ulaşım sorunu devam ediyor. Otobüsler, tramvaylar her gün arıza veriyor. Vatandaşlar ise büyük mağduriyetler yaşıyor. Bu mağduriyete bir yenisi daha eklendi. Tramvay hattındaki telde meydana gelen kopma sebebiyle tramvaylar sabah saatlerinde 2 saat boyunca hizmet veremedi. Tramvay duraklarında yoğunluk oluştu. Vatandaşlar ise “Bıktık artık, yeter” dedi. Tramvay duraklarına “Dikkat! Tramvay seferlerimiz geçici bir süre durdurulmuştur” yazısı konuldu.

MİNİBÜSLER YOLCU ALMADI OTOBÜSLER DE ÇARE SAĞLAMADI

Minibüsler dolu geldiği için yolcu alamadı. Özellikle Otogar ve Bosna arasındaki duraklarda yoğunluk diğer duraklara göre çok daha fazla oldu. Büyükşehir Belediyesi, ulaşımın sağlanması adına otobüsleri devreye soktu. Az sayıdaki otobüs de seferlerin sağlanmasına destek olamadı.   Mağdur olan vatandaşlar uzun süre otobüs bekledi. Otobüsler de dolu geldi.

287301280-1130665734160588-1433387891938839871-n.jpg

VATANDAŞ OTOSTOP ÇEKTİ

İşe ve randevusuna geç kalan vatandaşlar, toplu ulaşımdaki aksaklıkları eleştirdi. Vatandaşlar, “Her gün bunları yaşamak zorunda mıyız?” diyerek, tepki gösterdi. Minibüslerin dolu gelmesi, otobüslerin yetersizliği vatandaşı otostop çekmeye yönlendirdi. Çoğu vatandaş çareyi otostop çekmede aradı. Bazı araçlar, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi adına duraklarda bekleyenleri alarak gidecekleri yere veya yakınına bıraktı.

TRAFİKTEKİ YOĞUNLUK SABAH SAATLERİNDE ARTTI

Mağdur olan vatandaşlar, sürekli aynı sorunları yaşadıklarından dert yakındı. Tramvay hat sisteminin değişmesi gerektiğini dile getirenler, ulaşım şartlarının Konya'da kötü olduğunu aktardı. Ayrıca tramvay seferlerinin durması, otobüslerin yetersizliği, minibüslerin dolu gelmesi trafikteki yoğunluğu da artırdı. Bazı vatandaşlar, işine veya randevusuna kendi aracıyla gitmek zorunda kaldı.  Ayrıca taksiciler de 07.00 ile 09.00 arasında yoğun mesai yaptı.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
57 Yorum