Trafikte Uyuşturucu Testi Yapan Cihazlar Toplatıldı

Trafikte Uyuşturucu Testi Yapan Cihazlar Toplatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, İzmir ve İstanbul'da uygulamaya konan uyuşuturcu madde tespit cihazları yanlış sonuçlar verdiği gerekçesiyle toplatıldı. Trafik polisleri uyuşturucu kontrollerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de...

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, İzmir ve İstanbul'da uygulamaya konan uyuşuturcu madde tespit cihazları yanlış sonuçlar verdiği gerekçesiyle toplatıldı.

Trafik polisleri uyuşturucu kontrollerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de 25 Haziran 2013'ten itibaren teknik test cihazları ile pilot uygulamaya başlamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, pilot olarak seçilen illerdeki cihaz ve kullanılmayan kitlerin teslim edilmesini istedi. Yapılan test sayısı, kullanılan kit, yapılan işlemler, cihazın ve kitlerin kullanımına yönelik görüş ve önerilerin rapor haline getirilmesi istendi.

Geçen yıl uyuşturucu testinin ilk uygulanmaya başlandığında, uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sürücülerin ehliyetlerinin 5 yıl geri alınacağı ve 3 bin 600 lira para cezası verileceği belirtilmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.