Trafik Mağduru Köpeğe Cerrahi Müdahale

Trafik Mağduru Köpeğe Cerrahi Müdahale

Bursa’da bir aracın çarptığı köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde uzman doktorlar tarafından ameliyat edilerek tedavi altına alındı. Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarla...

Bursa’da bir aracın çarptığı köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde uzman doktorlar tarafından ameliyat edilerek tedavi altına alındı.

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarla örnek çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, kazaya maruz kalan bir sokak köpeğine el uzattı.

Vatandaşlar tarafından yol kenarında bulunarak Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirilen talihsiz köpek, yapılan ilk kontrollerin ardından ameliyata alındı.

Yapılan radyografik muayene sonucunda sol bacağında kırık tespit edilen köpek ameliyata alındı. Yaralı köpek daha sonra iç kanama ihtimaline karşı müşahede altına alındı.

Operasyonu gerçekleştiren Veteriner Hekimi Dr. Ayşe Yazıcı, ‘’Hasta köpeğimiz merkezimize getirildiğinde genel durumu kötüydü. Yapılan radyolojik muayene sonrasında sol arka bacak Femur kemiğinde kırık tespit edip operasyon kararı aldık. Köpeğimizin bacağına IM pin Fixation tekniği ile başarılı bir operasyon gerçekleştirdik.” dedi.

Yaralı köpeğin uygulanacak fizik tedavisi ile yeniden bacağını kullanabileceğini anlatan Yazıcı, “Şu anda olası bir iç kanama riskine karşı gerçekleştirdiğimiz ilk müdahalenin ardından müşahede altında tutuyoruz. Talihsiz köpeği merkezimize ulaştıran duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.