Trafik değil kaos!

Trafik değil kaos!

Aziziye Caddesi'nde iki şeritli yolun bir şeridinin KONBELTAŞ'a park yeri olarak ayrılması trafik keşmekeşini artırdı. Işıkta bekleyen araçların oluşturduğu kuyruk Karatay Belediyesi'ne kadar uzanıyor

Şehirdeki plansız yapılaşma yüzünden trafik alarm veriyor. Şehrin bazı noktalarında gün boyu trafik keşmekeşi yaşanırken vatandaşlar trafik meselesinin ne zaman gündeme geleceğini ve çözüm üretileceğini merak ediyor. Belediye'nin bazı yollarda oluşan yoğunluğu gözardı ederek başlattığı paralı park uygulaması ile trafik keşmekeşi daha da artıyor. Aziziye Caddesi'nde 2 şeritli olan yolun bir şeridi KONBELTAŞ'a paralı park yeri olarak ayrıldı. Şehrin en yoğun olduğu yerlerden biri olan caddede tek şerit rant uğruna kapatılırken araç kuyruğu Karatay Belediyesi'ne kadar uzanıyor. Vatandaşlar Aziziye Caddesi'nde park yeri haline getirilen şeridin trafiğe açılarak bölgedeki trafik sıkışıklığının bir nebze olsun rahatlatılmasını istiyor.

İKİ ŞERİT DE KULLANIMA AÇIK OLMALI

Özellikle akşam saatlerinde çekilmez hale gelen trafik sıkışıklığına önlem alınacağı yerde yeni sorunlar oluşturuluyor. Şehrin büyük bir trafik akımını çeken İstanbul Caddesi ve Tevfikiye Caddesi Bedesten düzenlemesi sonrası trafiğe kapatılmıştı. Yayaların kullanımına açılan yol beğeni kazanırken alternatif yollarda oluşan yoğunluğu göz yumulmasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Büyük bir trafik yükünü üzerine alan Aziziye Caddesi yap boz politikalarıyla trafikte sorun oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde yapılıp sökülen dubalarla gündeme gelen caddede şimdi de 2 şeritli yolun tek şeride düşürülmesi konuşuluyor. Tek şeriti KONBELTAŞ'a park yeri olarak tahsis edilen caddede trafik kaosu büyüyor. İki şeridi kullanıldığı takdirde büyük bir rahatlama sağlayacak cadde tek şeritli olarak uzun araç kuyruklarına sahne oluyor. Oluşan problemler yüzünden bölge esnafı da olumsuz etkileniyor. Bazı esnaflar oluşan trafik problemleri nedeniyle işlerinin yarı yarıya azaldığını ifade etti.

PARA İÇİN SIKINTI ÇEKTİRİLİYOR

Muharrem Büyükyıldırım isimli vatandaş belediyenin uyguladığı politikalar ile trafik yoğunluğunu ve oluşturduğu sorunları daha da artırdığını belirterek, "Belediye çok plansız işler yapıyor. Şehrin kalbi olan bölgelerde yollar kapatılıyor ama bu yolların yükünü çekecek yollar açılmıyor. Sanki vatandaşın çektiği trafik çilesi idarecilerin umurunda değil gibi. Aziziye caddesi belediyenin deneme yanılma yerine döndü. Yolun ortasına dubaları diktiler, vatandaş da dubaların yanına park etti. Yanlışlarını anlayıp, dubaları kaldırımlara yaklaştırdılar" dedi. Mevlana Çarşısı'nda Mevlana Caddesi yönünde paralı park uygulamasına başlayan Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Büyükyıldırım, şöyle konuştu: “Tevfikiye Caddesi ve İstanbul Caddesi'nin büyük bir kısmı trafiğe kapandı. O yolların çektiği yük Aziziye Caddesi'ne bindi. Belediye 2 şeritli yolun bir kısmını paralı park alanına ayırdı. Kadınlar Pazarı'na kadar araç kuyruğu oluyor. Belediye parayı vatandaşın sıkıntısına tercih ediyor. Park izni kaldırılarak o yolun 2 şeritli çalışması gerekiyor.”

İŞLER PLANLANMADAN YAPILIYOR

Bölge esnafından Ahmet Göktürk ise yapılan düzenlemelerle hem trafik sorununun artırıldığına hem de esnafın işlerine darbe vurulduğunu belirterek, “Yapılan işler hep günü kurtarma adına yapılıyor. Bir bütün olarak bakılmıyor. Tevfikiye ve İstanbul Caddeleri kapatılıyor, Buğday Pazarı restorasyonu için Larende Caddesi kapatılıyor ama kapatılan yollardan gelen trafiğin nereye gideceği düşünülmüyor” şeklinde konuştu. Göktürk, yapılan düzenlemeler yüzünden işlerinin yüzde 50 oranında düştüğünü belirtti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.