Trafik cezası sayısı düştü

Trafik cezası sayısı düştü

Kanal 42 Ana Haber'e katılan ve Kerem İşkan'ın sorularını yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, TEDES, trafik ve Emniyet birimlerinin çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucu suçundan yakalananların sayısının arttığını belirten Demir, uyuşturucu kullanımının da düştüğünü ifade etti. TEDES uygulamasının daha da yaygınlaşacağını belirten Demir, emniyet kemeri takma oranının da arttığını kaydetti. Kesilen trafik cezasında ise artışın olduğunu ifade eden Demir, sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KULLANIMI DÜŞTÜ, YAKALANMA ARTTI

Uyuşturucu kullanımı ve uyuşturuyla mücadele ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mevlüt Demir, "11 ilde Narkotim birimleri kuruldu. Bu iller arasında Konya da var. 'Konya'da uyuşturucu ile ilgili bir problem var' demek Konyalıya hakaret olur. Narkotimler sürekli alanda. Bazen simitçi, bazen esnaf görünümüne giriyorlar. Narkotimler ofis ve bürolarda çalışmıyor. Sürekli alandalar. Halkın içindeler. 20'den fazla mobil ekibimiz var. 120'den fazla da Narkotimci sokaklarda görev yapıyor. Narkotimlerle alakalı ciddi başarılar elde ettik. Yakalama sayısında ciddi bir artış var. Hedef ülkeler ve transit ülkeler ve şehirler vardır. Konya'nın 7 tane şehirlerarası bağlantısı var. Türkiye'nin en büyük kenti yüzölçümü noktasında. Önemli bir geçiş noktası. Uyuşturucu vatandaşa ulaşmadan, satıcıların elindeyken suçluyu yakalıyoruz. Suçu önlemek önemli. Son 6 ay içerisinde, son 4 yılın en fazla yakalama olayı yapıldı. Yoğun bir şekilde, geceli gündüzlü baskınlar yapılıyor. Göreve geldiğimiz günden beri, yani 8 aylık periyotta, uyuşturucu kullanımı ve piyasadaki haraketlilik hakkında bir rakam vermek doğru değil. Ama şu bir açık ki uyuşturucu kullanımında azalma var. Yakalama olayında ise artış var" diye konuştu.  

ANKARA VE ADANA YOLU'NA TEDES KURULACAK

Trafik uygulamaları hakkında konuşan Demir, "Emniyet kemeri ve cep telefonu ile araç kullanmanın üzerinde çok duruyoruz. Denetimler fazla. Her gün 10 sürücüyü de bu noktada uyarıyoruz. 8 ay içerisinde trafik uygulamalarında yüzde 38'lik artış var, kesilen cezalarda ise yüzde 17'lik bir düşüş var. Ölümlü trafik kazalarında ise ciddi bir düşüş sözkonusu. 31 ilçenin tamamında trafik ekiplerimiz görev yapıyor. Emniyet kemeri takma alışkanlığı yüzde 58'den yüzde 92'ye ulaştı.

Kuralsızlığı minimize etmek istiyoruz. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) kurulmadan önce, o koridorda bir yıllık trafik kuralı ihlali 40 bin iken şu an da bin kural ihlali yapılıyor yılda. TEDES ile alakalı üçüncü bir projeyi işleme koyduk. Ankara ve Adana yolunda da TEDES olacak. Ölçümlere göre hareket ediyoruz. Antalya ve Karaman yolu üzerinde de çalışıyoruz. Hedefimiz huzurlu bir kent oluşturmak" sözlerini kullandı.  155 Polis hattına yapılan aramalarda artışın olduğunu belirten Demir, "155'i aramalarda yüzde 34'lük bir artış var. Vatandaş artık duyarlı. Hemen bizi arıyor. Emniyet ile vatandaş arasında güçlü bir iletişim var" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum