Akşehir’de alt yapı ve yol  iyileştirme çalışmaları sürüyor

Akşehir’de alt yapı ve yol iyileştirme çalışmaları sürüyor

Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, Kileci Seyran ve Gazi ve Kızılca Mahalleleri başta olmak üzere Altunkalem, Yarenler, Yıldırım ve Selçuk Mahallelerinin yoğun bir şekilde sorun yaşadığı altyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Köksal, söz konusu mahalleler başta olmak üzere bütün Akşehirlinin son yıllarda KOSKİ içme suyu şebeke yenilemesi ve diğer alt yapı yenileme çalışmaları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, kış aylarında yaşanabilecek sorunların önüne geçebilmek için önemli iyileştirme çalışmalarının yapıldığını söyledi. Yenileme, tamir ve bakım çalışmaları kapsamında 30’a yakın sokakta 30 bin metrekare kilitli parke ve yağmur suyu oluğu döşendiğini, ayrıca 50 bin m² kilitli parke tamiri gerçekleştirildiğini ifade etti. Ardından hastane yolunun önümüzdeki yıl itibariyle nihai çözüme kavuşacağının müjdesini veren Köksal, yolun yüksek standartlara uygun bir şekilde yapım sürecinin devam ettiğini söyledi.

AKŞEHİR ARTIK KENDİ ASFALTINI ÜRETECEK!

Başkan Köksal, Akşehir Belediyesi’nin kendi asfalt plentini kurmak için önemli bir adım attığını belirterek, “Belediyemiz, yıllardır dışarıya bağlı olarak asfalt üretimini sürdürüyordu. Ancak, geçtiğimiz Eylül ayı Meclis'te kabul edilen kararla 10 yıllık yap-işlet-devret modeliyle asfalt plenti kuruyoruz. Bu plent 10 yılın sonunda belediyemizin mülkiyetine geçecek ve artık kendi asfaltımızı üreteceğiz” dedi. Köksal ayrıca, “Gelecek yıldan itibaren kendi sıcak asfaltımızı döken bir belediye haline geleceğiz” açıklamasında bulundu. Altyapı çalışmalarının neden olduğu deformasyonlar için önemli bir bütçe ayırdıklarını belirten Başkan Köksal, “2025 yılı bütçesinden 200 milyon TL’yi sadece yollarımızın asfalt kaplaması için ayırdık. Bu yıl en zorlu yılımızda bile 60 milyon TL’yi kilitli parke, tamirat ve asfalt kaplama için kullandık” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.