Tozdan Bıkan Köylüler Yolu Trafiğe Kapattı

Tozdan Bıkan Köylüler Yolu Trafiğe Kapattı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine su gelmesi için çalışan iş makinelerinin geçtiği yol asfaltlanmayınca köylüler yolu kapatarak eylem yaptı. Afşin'de su getirmek için çalışan firma, ilçeye bağlı Söğütdere köyünden geçince stabilize...

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine su gelmesi için çalışan iş makinelerinin geçtiği yol asfaltlanmayınca köylüler yolu kapatarak eylem yaptı.

Afşin'de su getirmek için çalışan firma, ilçeye bağlı Söğütdere köyünden geçince stabilize olan yolda tozlanma başladı. Köylüler ve muhtar şirketten yolun asfaltlanmasını istedi. İlçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan köyün yolu asfalt yapılmayınca köylüler toplanarak eylem yaptı. Eylemde seslerini duyuramayan köylüler içme suyu getirmek için çalışan iş makinelerin geçtiği yolu trafiğe kapattı.

Bu sabah başlayan eyleme devam ederken köylüler, yolun trafiğe açılması için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin yolu asfalt yapması gerektiğini belirtti.

    70 hane bulunan Söğütdere Mahallesi sakinleri mahallenin içerisinden geçen Akdere İçme Suyu Şantiyesi iş makinelerinin tozundan bıktıklarını, evlerinden dışarı çıkamadıklarını ve belediyeye defalarca söylemelerine rağmen ilgilenilmediğini ifade etti.

    Söğütdere Mahallesi Muhtarı Yusuf Ceren, "Akdere İçme Suyu Şantiyesi'nin inşaatında çalışan iş makineleri onlarca kez mahallemizden geçiyor. Tozdan dışarı çıkamıyor, yıkadığımız çamaşırları kurutmak için dışarı bile asamıyoruz. Belediyeden asfalt talebimiz oldu. Yapmadılar. Biz de mahalle olarak yolu trafiğe kapattık. Yetkililerin sesimize ses vermesini bekliyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.