'Torpil' esas alınıyor

'Torpil' esas alınıyor

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, Saadet Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Turan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Seyit Muhammet Halit Arık ile birlikte Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, Saadet Partisi Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Turan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Seyit Muhammet Halit Arık ile birlikte Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve Haber Müdürü Hâlid Şen hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çınar, Akyüz'e teşekkür ederek; çalışmalarında başarılar diledi. Gençliğin hayata nasıl baktığı, sosyal, siyasal, iktisadi ve kültürel alanlardaki yönelimlerinin neler olduğu konularında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akyüz, "Ülkemizdeki kutuplaşmanın ve ötekileştirmenin, siyasetteki kin ve nefret söylemlerinin astronomik artışını dikkatle ve kaygıyla izliyoruz" dedi.

İŞSİZLİK EN FAZLA GENÇLERİ ETKİLİYOR

Yaralayan ve ayrıştıran bir dil kullanmanın doğru olmadığını söyleyen Genel Başkan Akyüz, bu söylemlerin özellikle gençler tarafından dikkatle takip edildiğini belirtti. "Yetişmiş üniversiteli gençlerinin siyasetten, dolayısıyla da ülkesinin gündeminden ve dünya sorunlarından hızla uzaklaşmasına ve sorunlara duyarsızlaşmasına sebep olmaktadır" diyen Akyüz, gençlerin en fazla işsizlikten dert yakındığını da kaydetti. Akyüz, şunları konuştu: "Genç nüfusta işsizlik oranı 1,3 puanlık artış ile  yüzde 21,1 olarak gerçekleşti. İşsizlik, Türkiye'de en fazla gençleri etkiliyor.  Üniversite mezunu gençlerde işsizlik oranı yüzde 30'dur. Üniversite mezunu genç erkeklerde işsizlik oranı yüzde 24, kadınlarda ise yüzde 35,6'dır, Genç nüfus için oluşturulacak istihdam alanlarının arttırılması, ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacağı gibi, aynı zamanda işsizliğin getirdiği sosyal ve psikolojik sorunların da çözümüne yardımcı olacaktır."

GENÇLERİN GÜVENİ KIRILMIŞ DURUMDA

Ortaöğretimden, Lisans eğitimine kadar Türkiye'deki eğitim sisteminin baştan başa karmaşalarla dolu olduğunu konuşmalarına ekleyen Akyüz, "Sadece AK Parti döneminde 6 kere bakan, 5 kere de sistem değişti" diye konuştu. Akyüz, "Üniversite mezunlarındaki işsizlik oranları, diplomalı işsizler ordusu olan öğrencileri büyük bir kaygıya ve korkuya sevk ediyor. Öğrenciler, gelecekte kendilerini nasıl bir süprizin beklediğini tahmin bile edemiyor. Meslek kaygısı çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Personel alımlarında liyakatin değil de torpilin esas alınması, iş hayatında güveni azaltıyor. Gençler, geç sorumluluk alıyor ve geç evleniyor. Rastgele üniversitelerin açılması, üniversitelerin siyasi kaygılarla faaliyet yürütmesi ve niteliğe değil de niceliğe öncelik verilmesi kaliteyi düşürüyor. Günümüzdeki ahlaki buhran, gençler üzerinde çok derin yaralar açıyor" ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.