TÜİK ile ENAG'ın açıkladığı enflasyon verileri neden farklı? Net cevap

TÜİK ile ENAG'ın açıkladığı enflasyon verileri neden farklı? Net cevap

Türkiye'de TÜİK ve ENAG enflasyon verilerini açıklıyor. Sonuç olarak ortaya ciddi bir fark çıkıyor. Bu farkın neden ortaya çıktığı belli oldu.

Türkiye'de TÜİK ve ENAG enflasyon verilerini açıklıyor. Sonuç olarak ortaya ciddi bir fark çıkıyor. Bu farkın neden ortaya çıktığı açıklandı. TCMB Başkanı Fatih Karahan, TÜİK ile ENAG tarafından açıklanan enflasyon verileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“İTO, ENAG VE TÜİK AYNI ENFLASYONU ÖLÇMÜYOR''

Karahan, milletvekillerinin İTO, ENAG ve TÜİK enfl asyon oranlarında farklılığa ilişkin eleştirilerini yanıtlarken “yöntem” farklılığına dikkat çekerek, “Bu 3 endeks aynı şeyi ölçmüyor, tamamen farklı şeyleri de ölçmüyor ama aynı sayıları beklemek doğru değil yani bir elma ile armut kadar farklı değil ama belki yeşil elma, kırmızı elma gibi. İTO sadece İstanbul’da topluyor, TÜİK daha genel topluyor ve yöntem farklı. ENAG on-line topluyor yani oldukça ciddi farklılıklar var” dedi.

ENFLASYON YÜZDE 5'E DÜŞENE KADAR MÜCADALE BİTMEYECEK

Haziranda dezenflasyon sürecinin başladığını, bundan sonra da ara hedeflere uyumlu olarak enflasyonu düşürmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, manşet enflasyonun düşmeyi sürdüreceğini belirtti. Dönem dönem enflasyon dinamiğini gözden geçirdiklerini anlatan Karahan, “Bizim işimiz enflasyon yüzde 5’e gidene kadar bitmeyecek. Ondan sonra da zaten Merkez Bankalarının görevi fiyat istikrarının devamını sağlamaktır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.