Torku Şeker büyük turda pedal çevirecek

Torku Şeker büyük turda pedal çevirecek

Türkiye'nin ilk ve tek Kıta Bisiklet takımı olan Konya Torku Şekerspor, 50'ncisi düzenlenecek Cumhurbaşkanı Bisiklet Turu'nda Türkiye için yarışacak.

Türkiye'nin ilk ve tek Kıta Bisiklet takımı olan Konya Torku Şekerspor,  50'ncisi düzenlenecek Cumhurbaşkanı Bisiklet Turu'nda Türkiye için yarışacak. Bu yıl 27 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek yarışta 21 farklı takımda 168 sporcu ter dökecek. 8 günde bin 254 kilometre yol kat edecek olan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı 8 sporcudan oluşuyor.

50’nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda Torku Şekerspor’un 8 sporcusuyla ülkemizi temsil edeceğini belirten Pankobirlik Genel Başkanı ve Torku Şekerspor Onursal Başkanı Recep Konuk

“Biz bisiklet sporuna yatırım yapan, destek veren verdiği desteği de sürekli hale getiren ender kurumlardan biriyiz. Torku Şekerspor Bisiklet Takımı 50’nci Cumhurbaşkanlığı turunda 8 sporcusuyla yarışacak. Biz hepsine güveniyoruz, başarılı olacaklarına da inanıyoruz. Ancak başarıdan daha çok centilmenlikleri, azimleri, mücadeleyi bırakmamaları ve duruşlarıyla bu tura damga vurmalarını bekliyoruz. Bu kardeşlerimizin madalya almaları, podyuma çıkmaları önemli. Şunun için önemli bu kardeşlerimizin aldığı madalya veya elde ettiği başarı hem takımımızdaki genç sporcuları, altyapıdaki minik yavrularımızı motive ediyor, hem de birçok evladımızın bu spora ilgisini tetikliyor. Mesela geçen yılki yarışlardan sonra bizi Bursa’dan, İstanbul’dan arayan anne ve babalar oldu. 8-10 yaşındaki çocukları ısrar etmiş. Büyük kulüplerin basket, futbol okulları gibi başka şehirlerde bisiklet altyapısına yönelik faaliyetimizin olup olmadığını, nasıl bisikletçi olabileceklerini soruyorlardı.

2013 yılında takımımız katıldığı uluslararası turlarda 7 değişik sporcumuzla 16 altın madalya kazandı. 3 sporcumuz 6 kez ikincilik kürsüsüne çıktı, 7 sporcumuz 13 kez bronz madalya aldı. Yani takımımız 16’sı altın madalya olmak üzere bir senede 35 madalya kazandırdı ülkemize. Bu başarıların taçlandırılacağı mecranın biz Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu olduğunu düşünüyoruz. Konya Şeker olarak biz evlatlarımıza işte size fırsat, sokakta hobi olarak bindiğiniz bisiklete, burada binin eğitimini verelim, hobinizi madalya ile taçlandırın, hem siz başarılı olun hem de ülke olarak biz bu başarınızla gururlanalım diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.