Torku Konyaspor 42 attı, 42 yedi

Torku Konyaspor 42 attı, 42 yedi

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta sonunda 37 puanla 12. sırada bulunan yeşil beyazlılar, oynanan maçlarda attığı ve yediği gollerle şehrin plakasını yakaladı.

 Torku Konyaspor, 31 haftanın geride kaldığı Süper Lig'de, 42 gol atarken, kalesinde 42 gol gördü.

Ligde kalma adına önemli bir mücadele veren Torku Konyaspor, attığı ve yediği golde Konya'nın plakası olan 42'yi yakaladı.

Dün, ligde en farklı galibiyetini Akhisar Belediyespor'a karşı 4-0'la alan yeşil-beyazlılar, Eskişehirspor'u 4-1, Sivaspor'u 3-0, Kasımpaşa'yı ise 3-1'lik skorlarla mağlup etmişti.

Konya ekibi en farklı yenilgilerini ise ligde 3-1'lik skorlarla Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'a karşı deplasmanda aldı. Kalesinde penaltıdan 5 gol gören Konya ekibi, kazandığı 1 penaltı atışını gole çeviremedi.

En golcü Gekas

Torku Konyaspor'un 42 golünde 14 futbolcunun imzası bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda 11 gollü Gekas'ı, 5'er golle Djalma ve Hasan Kabze, 4 golle Recep Aydın, 3'er golle Erdal Kılıçarslan, Ali Çamdalı, Thomas Borek, 2 golle Ömer Ali Şahiner, 1'er golle de Alexander Hleb, Selim Ay, Vukovic, Mehmet Güven ve Thorvaldsson takip ediyor.

Yeşil-beyazlıların 1 golü ise topu kendi kalesine gönderen Çaykur Rizesporlu Godfrey Oboabona'dan geldi.

Torku Konyaspor'un sezon başında transfer ettiği kaleci Charles Itandje, 31 maçta 2 bin 779 dakika görev aldı. Dün oynan Akhisar Belediyespor maçının 79. dakikasında sakatlanarak, yerini Kaya Tarakçı'ya bırakan tecrübeli eldiven, geride kalan 31 haftada kalesinde 42 gol gördü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.