Torku Konya destek bekliyor

Torku Konya destek bekliyor

Beko Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, ligde kalma hedefini gerçekleştirebilmek için Konya halkından ve şehir yöneticilerinden destek istedi.

Beko Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, ligde kalma hedefini gerçekleştirebilmek için Konya halkından ve şehir yöneticilerinden destek istedi. Kulüp yöneticileri ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi Lokalinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, iç sahada TOFAŞ galibiyetinin ardından deplasmanda oynayacakları Türk Telekom maçından da galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.

Derebağ, "Amacımız bu sene Beko Basketbol Liginde kalmak. Birlik, beraberlik zamanı. Takımımız 15. sırada ama Türk Telekom’un 6, bizim 5 galibiyetimiz var. Bu maçtan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum. Konya halkından ve büyüklerimizden destek bekliyoruz. 5 yabancımız var ama 3 tanesini oynatabiliyoruz. 4. yabancı takımın yanında yer alabiliyor ama 5. yabancı salona bile giremiyor. Yerli oyuncu rotasyonumuz eksik olduğu için ve bazı yerli oyuncularda problemlerimiz olduğu için oyuncu eksikliklerimiz var. Bunu 5. yabancı ile tamamlamak istiyoruz. Fakat 5. yabancıyı oynatabilmek için Basketbol Federasyonuna 125 bin dolar ödememiz lazım” dedi.

"KONYA’NIN TAKIMI LİG’DE KALMALI”

Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, şehir yöneticilerinden maddi destek beklediklerini ifade ederek, “Şimdiye kadar yönetim kurulunun kendi cebinden verdiği paralarla takım bu noktaya kadar geldi. Konya gibi büyük bir şehrin Beko Basketbol Liginde takımının olması gerektiğine inanıyoruz. Takımın ligden alt kümeye düşmesi düşünülemez bir şey. Bütün yükün yönetimde olması da gerekmiyor. Büyük bir şehirsek herkesin, taraftarımızın maçlarımıza gelmesini, daha çok ilgi göstermesini bekliyoruz. Deplasman maçlarına da taraftarlarımızın gelmesini istiyoruz. Cumartesi günü saat 16.00’te Türk Telekom’la bir maçımız var. Bu maça taraftarlarımızın destek vermesini istiyoruz. Şehrin önde gelen isimlerinden önde gelen markalarından ve büyüklerimizden de Beko Basketbol Liginde mücadele eden şehrin takımına yardımlarını bekliyoruz. Çünkü bu takım Konya’da olması gereken bir takım ve herkesin yardım etmesi gereken bir takım. Bu takımı birlik ve beraberlikle, hep birlikte Konya’da kalması için biz yönetim olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.