Torbalılı İşadamları Anadolu'ya Çıkarma Yaptı

Torbalılı İşadamları Anadolu'ya Çıkarma Yaptı

20 kişilik işadamı heyeti TÜYAP Fuar Alanı, Konya Fuarcılık A.Ş. Bölge Müdürü M.Ali Ayyıldız’dan brifing alındı. Ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Sanayi Odası'nı ziyaret edip son olarak Konya Ticaret Odası’nın meclis...

20 kişilik işadamı heyeti TÜYAP Fuar Alanı, Konya Fuarcılık A.Ş. Bölge Müdürü M.Ali Ayyıldız’dan brifing alındı. Ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Sanayi Odası'nı ziyaret edip son olarak Konya Ticaret Odası’nın meclis toplantısına katıldı. Burada konuşan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Burada küçük Çin’i gördüm. Anadolu kaplanları harika işler yapmış.” dedi.

Beş günlük iş gezisinin son gününü Konya’ya ayıran TTO heyeti, ilk olarak Konya Ticaret Odası tarafından yaptırılan yeni fuar alanını gezdi. Burada TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Bölge Müdürü M.Ali Ayyıldız’dan brifing alındı. Ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne geçen heyet, burada Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ile biraraya geldi. Doğrular Metal ve Erkon Döküm fabrikalarında da incelemelerde bulunan heyet, akşam Ticaret Odası meclis toplantısına misafir oldu. Oda Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve 20 kişilik heyet hazır bulundu. Toplantıda konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda Konya’dan Torbalı’ya büyük göçler yaşanmış. Makine sanayinizin gelişmiş olduğunu ve çok iyi işler yaptığını biliyoruz. Buradaki üyelerimizden, Torbalı ile ticaret yapanlar var. Sulak ve verimli topraklara sahipsiniz, yapı olarak ilimizle benzerlik gösteriyorsunuz. Sanayi potansiyeliniz, ihracat hedefleriniz bizi heyecanlandırdı. Odanızdaki birlik ve beraberliği daha önce duymuştuk ama bugün şahit olduk. Bu birlikteliği ve sinerjiyi yaratan başkanınız Abdulvahap Olgun kardeşimi tebrik ediyorum.” dedi.

TTO Başkanı Olgun ise Anadolu’nun en önemli ticaret şehrinin odasının kürsüsünden konuşmanın kendisi için onur olduğunu ifade edip Konya’nın gelişimine dikkat çekti. Konya’nın Anadolu’nun merkez şehri haline geldiğini ve ilerleyen yıllarda ülkenin bir numaralı sanayi ve tarım şehri olacağına inandığını belirtip şunları söyledi: “Burada küçük bir Çin kurmuşsunuz, sizi tebrik ediyorum. Muazzam bir başarı hikâyeniz var. Aslında Torbalı’nın da sizden aşağı kalır yanı yok. Sizin modelinizi uygulama yolundayız. Birçok konuda benzerlik gösteren yönlerimiz var. Biz de tarım kentinden sanayileşmeye giden bir yoldayız ve Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarına evsahipliği yapıyoruz.”

Toplantının sonunda Konya Ticaret Odası yetkilileri, Torbalılı misafirlerine el yapımı çini vazo, onlar ise mevkidaşlarına Torbalı zeytin kolonyası, zeytinyağı ve incir hediye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.