Toplu iş sözleşmesi başladı

Toplu iş sözleşmesi başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikasına bağlı bin 200 işçi ile 12. dönem toplu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri’nde çalışan Hizmet-İş Sendikası’na bağlı bin 200 işçi ile 12. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapıldı. İş sözleşmesi görüşmeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Karatay Belediyesi Başkanı Mehmet Hançerli ve Hizmet-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zekeriya Koca’nın attığı imza ile başladı. Toplu iş sözleşmesi görüşmesinde konuşan Tahir Akyürek, “Şehrimize çalışanlarımızla birlikte hizmet ediyoruz. Belediyeler başkanlarından ve yöneticilerinden ibaret değildir. Bizler halkın verdiği görevi üstlenmiş fertleriz. Konya gecekondu ve alt yapı sorunu olmayan nadir şehirlerden birisi. Sembol haline gelen ve her mahallemizde en az 2 veya 3 tane tatlı su çeşmesi olan bir şehiriz. Elbette ki eksiklerimiz var, gelecek zamanlarda bu eksiklerimizi de yapmak istiyoruz. Toplu iş sözleşmesinin kavgasız ve tartışmasız geçmesini umut ediyoruz” diye konuştu.
‘İŞÇİLERİN HAKLARI TAM OLARAK VERİLMELİ’
Hizmet-İş Sendikası’na bağlı işçilerin haklarının tam olarak verilmesi gerektiğini belirten Mahmut Arslan, “Toplu iş sözleşmeleri her zaman zor geçmiştir. Bu toplu iş sözleşmeleri her iki tarafın istekleri doğrultusunda geçer. Ortadoğu ülkelerinde halk diktatör yöneticilere karşı ayaklandı. Çünkü hakları verilmiyordu. Ayrıca oradaki insanlar Türkiye’yi örnek ülke olarak görüyorlar. Böyle bir durumda toplu iş sözleşmesi yapacağız, bizim oradaki insanlara daha iyi örnek olabilmemiz için yöneticilerin işçilere haklarını tam olarak vermesi gerekir. Konya önemli ve büyük bir şehir. Çalışanlarımızın da bu büyüklükten yararlanması gerekir. Görüşmelerine başladığımız iş sözleşmesine işçilerimizin belediyelerden alacaklı olmadan yapılıyor olması çok sevindirici verici bir durum” dedi.
Dr. Serdar Kalaycı ise “Çalışanlarımızın önemli bir iş yaptıklarını biliyoruz. Ben Meram Belediyesi’nde göreve geldiğimde çalışanların belediyenden 6 ikramiyesi bulunuyordu. Belediyenin çalışanlarına 10 trilyon borcu vardı. Biz bu borcu iki yıl içinde ödedik. Çalışanlarımızın hakkını zamanında verilmesi gerekiyor. Çalışanlarımızın alacaklarını ödediğimiz için gururluyum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.