TOKİ konutlarına kavuştular

TOKİ konutlarına kavuştular

Vanda meydana gelen iki deprem felaketinin ardından evleri yıkılan veya zarar gören, dondurucu soğukta çadırlarda barınamayan 6 aileden, çoğunluğu çocuk yaklaşık 50 depremzede, Mardinin Midyat ilçes

Van’dan Midyat’a kadar yaklaşık 500 kilometre mesafeyi 7 saati aşkın sürede kat eden depremzede çocuklar, yorgun olmalarına rağmen, sıcak bir kente geldikleri için mutluydu. Büyükleri görüşmeler yaparken, çocuklar bahçede koşup, oynadı.
Midyat’a gelen depremzede aileleri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü M. İsa Kurnaz, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Müftü Muhammed Çiçek, Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Sertaç Çelebi, Ak Parti Midyat Teşkilat Başkanı Abdulvahap Arpağ, Bağlar Mahallesi muhtarı Talip Gürbüz ve sivil toplum kuruluş temsilcileri karşıladı.
Deprem felaketinde evlerinin yıkıldığını veya oturulamaz hale geldiğini söyleyen depremzedeler, çadırlarda da çetin kış koşulları ve dondurucu soğuk nedeniyle yaşayamaz hale geldiklerini anlattı.
Depremzedelerin her türlü ihtiyacının karşılanacağını belirten Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, “Ülke olarak büyük bir felaket yaşadık. Van’daki yaraların sarılması için herkesin el birliği yapması gerekiyor. Bizlerde Van’dan Midyat’a gelen insanlarımıza kapılarımızı açtık ve onlar artık bizim misafirimizdir. Barınma, yiyecek ve giyecek her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız.” dedi.
Kendilerine kucak açan Midyatlılara teşekkür eden depremzede Abdulmuttalip Gürgiç, “Sağ olsunlar, bizleri yalnız bırakmadılar. Orada pek çok ev çöktü, çökmeyenler de oturulacak gibi değil. Günlerdir çocuklarımız perişan oldu. Soğuk dayanılmaz hale gelince Midyat’a gelmeye karar verdik. Çocuklarımız soğuktan donuyordu. Başka çaremiz kalmadığı için geldik.” şeklinde konuştu.
 
Star
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.