TOKİ Başkanı: Sur'a toplu konut yapılmaz

TOKİ Başkanı: Sur'a toplu konut yapılmaz

Sur'da toplu konut iddialarına yanıt TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan geldi.

Diyarbakır Sur ilçesinde yaşanan çatışma olayları nedeniyle işlevini yitiren ve kullanılamaz hale gelen binalarla ilgili ortaya atılan toplu konut iddialarına yanıt TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan geldi. Turan: 'Sur’a toplu konut yapılmaz, tarihi dokuya uygun binalar yapılır' dedi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelen binaların yerine toplu konutlar yapılacağı iddia edilmişti. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan: ‘Böyle bir şey yok’ dedi. Turan "Burası toplu konut bölgesi olmayacak. Sur’a toplu konut yapılmaz, tarihi dokuya uygun binalar yapılır. O da 1-2 katlı olabilir" dedi.

Çatışmaların sürdüğü ve bazı binaların kullanılamaz hale geldiği Diyarbakır Sur’un nasıl yeniden yapılanacağı tartışmaları sürerken ,Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Turan, “Vatandaş, ‘Sur yıkılıyor. TOKİ gelip bina yapacak buraya’ diye düşünüyor. Yok böyle bir şey. Sur’un tarihi dokuya uygun planı var. Her isteyen burada istediği gibi bir şey yapamaz” diye söyledi.

Sur içinin SİT alanı olduğunu vurgulayan Turan, “Tescilli bir sürü bina var. Koruma amaçlı imar planı var. Buranın tamamen boşaltılarak planlanan şey yüksek katlı binalar değil. Tamamen tarihi dokusuna uygun planlanmış ve koruma kurulunca onaylanmış bir plan var ortada. Burası toplu konut bölgesi olmayacak. Sur’a toplu konut yapılmaz, tarihi dokuya uygun binalar yapılır. O da 1-2 katlı olabilir” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.