Tohum Ve Yaş Sebze Meyve İhracatının Geliştirecek Proje Başladı

Tohum Ve Yaş Sebze Meyve İhracatının Geliştirecek Proje Başladı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürütülen 'Tohum ve Yaş Sebze Meyve İhracatının Geliştirilmesi Projesi' başladı. Üç aşamadan oluşacak proje 3 yıl devam edecek ve katılımcı firmalar...

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürütülen 'Tohum ve Yaş Sebze Meyve İhracatının Geliştirilmesi Projesi' başladı. Üç aşamadan oluşacak proje 3 yıl devam edecek ve katılımcı firmalar yüzde 75 devlet desteğinden yararlanacak.

Söz konusu projenin çalışmaları BAİB'de düzenlenen toplantı ile başladı. Toplantıya başkanlık yapan BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demir'in verdiği bilgiye göre ilk etapta katılımcı firmaların mevcut durumları belirlenecek. İhtiyaç analizi çalışmasına katılmayan firmalar proje dışında kalacak. İhtiyaç analizi çalışmasından çıkan sonuçlara göre katılımcıların ihtiyaç duyduğu konularda eğitim verilecek. Projenin üçüncü aşamasında da yurtdışı pazarlama organizasyonları düzenlenecek. Projenin yürütüleceği 3 yıl boyunca 10 ayrı sektörel ticari heyet organizasyonu gerçekleştirilecek. Organizasyonlar kapsamında sektörün kalbinin attığı fuarlara gidilecek. Önemli ithalatçılarla, tedarikçilerle, üreticiler ve benzeri aktörlerle temas imkanı sağlanacak. Sektörde faaliyet gösteren 26 firmanın katılımıyla başlayan proje ile Batı Akdeniz bölgesinde tohum ve yaş sebze meyve ihracatının artırılması ve firmaların dış pazarlarda rekabet gücünün artması ve markalaşması amaçlanıyor.

İşbirliği ile ihracat seferberliği başlatmayı amaçladıklarını belirten Demir, şunları söyledi: "Proje ile yaş sebze meyve, gübre ve tohumculuk sektörleri ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar dolara ulaşmasında büyük katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda 9 hedefimiz var. Bunlar; hedef pazarın taleplerine göre üretim ve ihracat yapmak. İhracatta ürün çeşitliliğini sağlamak. Projeye katılan firmaların üretim ve ihracat kapasitelerini artırmak. Sektörel sorunlara çözüm bulmak. İhracatçı sayısını artırmak. Yeni pazarlara girişi sağlamak. Yaş sebze meyve ile tohum ve gübre sektörlerinin ihracatını artırmak. Bölge ürünlerinin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.