Tmsf, Mustafa Sarıgül'ün Mal Varlığına El Koydu

Tmsf, Mustafa Sarıgül'ün Mal Varlığına El Koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına el koydu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına el koydu. Gerekçe olarak; Sarıgül ile birlikte 9 kişinin daha önceden el konulan Bank Ekspres'ten 1998'de çektikleri ve geri ödemedikleri öne sürülen 3,5 milyon dolarlık kredi gösterildi. Sarıgül ise böyle bir borcu olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak TMSF'den resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak edinilen bilgiye göre el koyma kararının Korkmaz Yiğit'in ihbarı üzerine alındığı öğrenildi. Yapılan hesaplama sonucunda, 3,5 milyon dolar olarak alınan borcun, bugün itibarıyla, faiziyle birlikte 8 milyon dolara (yaklaşık 16 milyon TL) ulaştığı belirlendi.

Öte yandan Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, TMSF ile herhangi bir borç ilişkisinin olmadığını açıkladı. Olayı provokasyon olarak değerlendiren Sarıgül, “Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.