Tınkır: Yenilgiyi beklemiyorduk

Tınkır: Yenilgiyi beklemiyorduk

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde şampiyonluk kovalayan 14de 14 yaparak erişilmesi güç bir rekora imza atan Torku Selçuk Üniversitesporun 24. haftayı yenilgiyle kapatması ve seriyi bitirmesi üz

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluk kovalayan 14’de 14 yaparak erişilmesi güç bir rekora imza atan Torku Selçuk Üniversitespor’un 24. haftayı yenilgiyle kapatması ve seriyi bitirmesi üzüntü yaşattı. Geçtiğimiz hafta ligin son basamağındaki Tenis Eskrim Dağcılık ile deplasmanda karşılaşan ve rakibine baştan sona kötü oynadığı maçta 67-59 yenilerek haftanın camiasını hayal kırıklığına uğratan sarı-mavililerde yenilginin nedeni rehavete ve aşırı güvene bağlandı.

Ligin son döneminde müthiş bir çıkışa imza atarak Tenis Eskrim maçı öncesi çıktığı 14 karşılaşmayı da kazanarak zirveye oturan Üniversitespor’un şok yenilgisi haftanın en büyük sürprizi olarak değerlendirildi. Torku Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Okay Tınkır, bu yenilgiyi hiç beklemediklerini belirterek, “Bizim için sürpriz bir sonuçtu. Sanırım oyuncularımız 14’de 14 yapmanın verdiği özgüven ve rakibi küçük görmenin cezasını çekti. Sporda bu tip sonuçlar zaman zaman olabiliyor. Umarım lig sonuna kadar bu tip bir maç bir daha yaşamayacağız” dedi.

Cumartesi oynanan maçın ardından Pazar gününü izinli geçiren ekibimizde hafta sonu iç sahada oynanacak Final Gençlik maçının hazırlıkları ise pazartesi günü yapılan çift idmanla başladı. Dünü de çift idmanla değerlendiren ekibimiz, sabah halter salonunda kondisyon idmanı yaparken, öğleden sonra ise salonda çalıştı. Sarı-mavililer bugün ise tek çalışmaya tabi tutulacak. Öte yandan Üniversitespor, Konya’da dün başlayan ve cumartesi günü sona erecek Türkiye Kupası maçlarını tam kadro takip ediyor. Teknik heyet ve oyuncular dün oynanan iki maçı da izlerken, sarı-mavililer bugün oynanacak maçlarda da salondaki yerlerini alacaklar.

Öte yandan Lig’in 25. haftası önümüzdeki Cuma günü oynanacak iki karşılaşma ile başlayacak. Bu iki maçın ilkinde Gelişim Koleji-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve ikincisinde ise temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, Final Gençlik ile karşı karşıya gelecek. Sarı-mavililerin karşılaşması saat 16.00’da oynanacak. 25. haftanın programı ise şöyle: Gelişim Koleji-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Selçuk Üniversitesi-Final Gençlik, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Tenis Eskrim Dağcılık, Vestel-Darüşşafaka, Optimum TED Ankara Kolejliler-Başkent Gençlik, Best Balıkesir Basketbol Kulübü-Akhisar Belediyesi, Maliye Milli Piyango-Gamateks Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi Belediyespor-Pertevniyal, Tire Belediye-Genç Telekom, Garanti Koza İstanbulspor-Orman.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.