Tillich Ve Gebhardt ‘düello’da Kozlarını Paylaştı

Tillich Ve Gebhardt ‘düello’da Kozlarını Paylaştı

Almanya'nın Saksonya eyaletindeki seçimler öncesi başbakanlık görevi için yarışan adaylar ‘düelloda’ kozlarını paylaştı.Halihazırdaki Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich ve Sol Partili rakibi Rico...

Almanya'nın Saksonya eyaletindeki seçimler öncesi başbakanlık görevi için yarışan adaylar ‘düelloda’ kozlarını paylaştı.

Halihazırdaki Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich ve Sol Partili rakibi Rico Genhardt, Dresden’deki Kongresszentrum’da yapılan sözlü tartışma programına katıldı.

Tillich eyalette yayın yapan mdr televizyon kanalında mecliste temsil edilen partilerin liderleri ile TV düelloya çıkmayı gereksiz bularak reddetmişti.

Ancak eyaletin üç büyük gazetesi Leipziger Volkszeitung, Freie Presse ve Saechsische Zeitung, Tillich’in en azından Gebhardt’a karşı bir tartışma programına katılmasını sağlamıştı. Böylece Tillich ve Gebhardt dün 450 seyircinin önünde kozlarını paylaştı.

Düello, özellikle polis reformu konusu ele alındığında heyecanlı geçti. Tillich, polis sayısının azaltılmasını savunurken Saksonya’nın en güvenli eyaletlerden biri olduğunu, ancak reformun sonunda bile 2022 yılında polis sayısı açısından ülkede 5.sırada olacaklarını dile getirerek, “Polis devleti bir zamanlar vardı, ben öyle bir şeyi bir daha istemem” dedi.

Gerhardt ise suç oranının 2012 yılında yüzde 6,3 oranında arttığını belirterek, “Bu Almanya çapında en fazla artıştı. Siz şimdi suç istatistiğinde iyi bir yerdeyiz demeniz mümkün değil” diye eleştirdi.

Tartışmada ayrıca yuvalarda eğitmen, okullarda öğretmen sayısının arttırılması, aşırı sağcılıkla mücadele, kömür ocakları konusu ele alındı.

Gerhardt seçimlerden sonra CDU ile hükümet kurmayacaklarını açıkladı. Tillich ise, “FDP, SPD ve Yeşiller ile hükümet kurma olanağını isterdim. Bunlar benim için yeterli” diyerek tavrını belirtmiş oldu.

Ancak Tillich, Almanya için alternatif (AfD) partisi ile net bir tavır edinmemiş olmaması dikkatlerden kaçmadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.