TİKA, 2024'te Türkiye’nin dost elini dünyaya uzatmaya devam ediyor

TİKA, 2024'te Türkiye’nin dost elini dünyaya uzatmaya devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serkan Kayalar, "TİKA, insanı önceleyen ve dünyanın farklı coğrafyalarında kalkınma projelerini destekleyen bir kuruluş. Türkiye'nin tecrübesiyle dünyayı bir araya getirmeye devam edeceğiz. " dedi.

1992'de kurulan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), bugüne kadar 30 binin üzerinde proje ve faaliyet yürütürken, projelerinin yüzde 93’ünü 2002’den sonra hayata geçirdi.

Dünya genelinde 2002’de 12 program koordinasyon ofisi bulunan TİKA, 2023 itibarıyla bu sayıyı 63'e yükseltti, faaliyet gösterdiği ülke sayısını 28’den 170’in üzerine çıkardı.

TİKA, 2024 hedefleri kapsamında dünyadaki koordinasyon ofisi sayısını artırmayı planlıyor.

"TİKA'nın yaptığı çalışmalar bize bir teveccüh olarak dönüyor"
TİKA'nın 32. kuruluş yılı vesilesiyle AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kayalar, 2023'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması dolayısıyla bu sevinci yurt dışına taşıyan proje ve faaliyetler yürüttüklerini, bu kapsamda 18 ülkede 35 proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kayalar, "TİKA'nın yaptığı çalışmalar, bize bir teveccüh olarak dönüyor. 6 Şubat depremlerinde dünyanın seferber olmasında yaptığımız çalışmaların, ülkemizin zor günlerinde onların yanında olmasının, TİKA faaliyetlerinin de payı var. Depremlerde ülkemize yurt dışından gelen arama-kurtarma ekiplerinin farklı milletlerden, ülkelerden gelmesi de bunun göstergesidir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.