Ticari İşletmelerin Ürettiği İçme Sütü Miktarı Ağustos'ta Yüzde 10,5 Azaldı

Ticari İşletmelerin Ürettiği İçme Sütü Miktarı Ağustos'ta Yüzde 10,5 Azaldı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 10,5 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2014'e...

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 10,5 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2014'e ait Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış haliyle toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmedi. Ancak ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı aylık olarak yüzde 10,5 azaldı. Buna karşılık inek peyniri üretimi yüzde 1,6 arttı. Ama koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 1,1 azalış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Ağustos ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 3,4, ayran üretimi de yüzde 2 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarında ise Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,1 artış gözlendi. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,5 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 2,7 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 27,4 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre yoğurt üretimi 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1, ayran üretimi de yüzde 15,7 arttı.

Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.