Thy'nin Sefer İptali Yolcuları Mağdur Etti, Kars'ta Yolcular Ayaklandı

Thy'nin Sefer İptali Yolcuları Mağdur Etti, Kars'ta Yolcular Ayaklandı

Kars Havaalanı'nda dün yaşanan uçuş iptali sonrası onlarca yolcu mağdur oldu. Bugün zorunluluk gereği konakladıkları otellerden ayrılan yolcular, yine uçak bulamayınca Kars Valiliği'ne yürüdü. Otel masrafları karşılanmayan ve konaklamak...

Kars Havaalanı'nda dün yaşanan uçuş iptali sonrası onlarca yolcu mağdur oldu. Bugün zorunluluk gereği konakladıkları otellerden ayrılan yolcular, yine uçak bulamayınca Kars Valiliği'ne yürüdü. Otel masrafları karşılanmayan ve konaklamak için Kars yerine Ardahan ve Iğdır'daki otellere yönlendirilen yolcular, vali yardımcısıyla görüştü.

Yetkililerin ilgisizliği karşısında tepki gösteren yolcular, hava şartlarının normale döndüğünü lakin buna karşın Doğu'da seferlerin iptal edildiğini ancak Karadeniz'e ek sefer yapıldığını ifade etti. Mağdur yolculardan Tuncer Çoban; "Vatandaşlar perişan oldu, otel masrafımız karşılanmadı, çoğu yolcu arkadaşımız Ardahan'a ve Iğdır'a gönderildi. Biz müdürle kavga ettik, ondan sonra biz elli atmış kişi zorla Kars'ta ki otele geldik. Hava şirketi bize 'Çarşamba'ya kadar sefer yok' diyor. 'Alın paranızı gidin' diyor. 'Ek sefer çıkaramayız' diyorlar. 2 oy için 864 TL'ye bilet kestim. Havaalanı müdüründen şikâyetçiyiz, sanki patates çuvalı yere atıyor. 'Hadi çıkın dışarı' diye bizi hava alanından attılar." dedi.

Bir diğer yolcu Yüksel Özbey, "Analı oğullu burada rehin kaldık. THY utansın, ben ayın yedisinde buradan çıkmam lazımdı. Bir arkadaşımız Almanya’dan 3 günlüğüne geldi, çıkamıyor. Cenazesi olan var, hastası olan var ve asker olanlar var. Benim aynı zamanda iş görüşmem vardı, şimdi benim mağduriyetimi kim karşılayacak? Ticaret yapan yolcular vardı, onların mağduriyetlerini kim karşılayacak?" diye konuştu.

THY mağduru yolcular adına Vali Yardımcısıyla görüştürülen 2 kişi çıkışta, Vali Yardımcısı'nın, havaalanı müdürüyle görüştüğünü ve tüm Doğu’da seferlerin iptal olduğunu ve ek sefer düzenlenmediğini ifade ettiğini ve de havaalanı müdürüyle görüşüp otobüsle memleketlerine dönebileceklerinin söylendiğini kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.