TFF’den İkinci Lige mali destek

TFF’den İkinci Lige mali destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen TFF 2. ve 3. Lig kulüpleri toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Maslak Sheraton otelde gerçekleştirilen toplantıya, TFF Başkanı Mahmut Özgener, yönetim kurulu üyeleri Ufuk Özerten, Mehmet Baykan, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım ve Başkan vekili Göksel Gümüşdağ ile TFF 2. ve 3. Lig'den 74 kulübün başkanı katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Mahmut Özgener, büyük çabalar sonucunda geçtiğimiz yıl kabul edilen yeni TFF statüsü sayesinde Türkiye'de profesyonel liglerde mücadele eden tüm kulüplere, genel kurulda temsil edilebilme imkanı doğduğunu ve bunun Türk futbolu için çok önemli olduğunu kaydetti.
TFF 2. ve 3. Lig temsilcileri ile düzenli aralıklarla bir araya gelmeye özel bir önem gösterdiklerini belirten Özgener, ''Futbol Federasyonu olarak kapımız herkese açık. Karşılıklı diyalog ve fikir alışverişi ile en iyiye, en doğruya ulaşacağız. Birinci amacımız tüm kulüplere destek olmak. Bu kapsamda TFF 3. Lig'de yeniden düzenlenen grup sisteminin pek çok artısı olduğu kanaatindeyim. Dar bölgeli gruplar yerine ulusal bir sistemde hem futbolcular daha fazla kendini gösterebilecek hem de taraftarlar daha heyecanlı bir şekilde kulüplerine sahip çıkacak. Böylece ilgi artacak'' diye konuştu.
Yeni sistemin TFF 3. Lig kulüplerine ekstra mali bir yük getirdiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Mahmut Özgener, şunları kaydetti:
''Futbol hem dünyada hem de Türkiye'de tektir. Biz hepimiz biriz. Futbolun geleceğine hep beraber karar vermek için bugün bir araya geldik. Sizlerin yaşayacağı mali külfeti azaltmak için tüm imkanlarımızı seferber ederek TFF 2. ve 3. Lig kulüplerine toplam tutarı 5 milyon liraya ulaşacak yol yardımı yapmaya karar verdik. TFF içinde oluşturulan profesyonel ekibe siz de küçük bir komisyon kurarak destek verirseniz, kilometre bazlı olacak bu yardımın nasıl ve hangi şatlarda yapılacağını ortak bir karara bağlayalım.''
Özgener, TFF 2. ve 3. Lig kulüplerinin, Spor Toto Teşkilatı'ndan elde ettikleri gelirde yaşanan düşüşlerin farkında olduklarını da belirterek, ''TFF olarak bizim de Spor Toto Teşkilatı gelirlerimizde önemli düşüşler yaşandı. Bu konuyla ilgili olarak Ağustos aynın ilk haftalarında Spor Toto Teşkilat Başkanı ve sizlerin de katılımı ile bir toplantı organize edeceğiz. Yeni sezona önümüzü görerek başlayacağız'' ifadelerini kullandı.
Toplantıya, BUGSAŞ Spor, Çorumspor, Etimesgut Şekerspor, İskenderun Demirçelikspor, Yeni Malatyaspor, Tarsus İdmanyurdu, Türk Telekom, Körfez Belediyespor, Karsspor, Kastamonuspor, Kırıkhanspor, Ankara Demirspor, Siirtspor, Belediye Bingölspor, Erzurumspor ve Nazilli Belediyespor kulübü yetkililerinin katılmadığı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.