TFF ile Kulüpler Birliği toplantı yaptı

TFF ile Kulüpler Birliği toplantı yaptı

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı'nı oluşturan kulüplerin başkanlarıyla bir araya gelerek, uygulanması planlanan mali kriterlerle ilgili sunum yaptı.

Federasyonun İstinye'deki binasında yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda, UEFA'nın uyguladığı kulüp lisans kriterlerinin Türkiye'de uygulanmasını öngören çalışmayla ilgili kulüp başkanlarına bilgi verildi. Ankaragücü ve Gaziantepspor kulüpleri dışındaki tüm kulüplerin katıldığı toplantıda, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de hazır bulundu. Toplantıya Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar’da katıldı.

Beşiktaş Kulübü'nden ise toplantıya ikinci başkan Metin Keçeli katıldı. Gaziantepspor'un toplantı için vakıf başkan vekili Göksel Gümüşdağ'a vekalet verdiği bildirildi. Toplantı sonrasında Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, ortak basın toplantısı düzenledi. Mali kriterlerle ilgili 3 aydır çalışma yaptıklarını belirten Arıboğan, toplantıda kulüplerle, sezon planlanması ve talimatlarla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Arıboğan, UEFA'nın kulüp lisans kriterlerini Türkiye'de uygulamayı düşündüklerini ifade ederek, "Kulüplerin mali olarak geleceklerini planlayacakları ve daha dikkatli yönetecekleri mali prensipleri ve uluslararası standartların uygulanacağı bir çalışmayı paylaştık" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.