TEYAD aile eğitim merkezi açıldı

TEYAD aile eğitim merkezi açıldı

Türk Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD) ve Selçuklu Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle Zafer’de yaptırılan ‘Selçuklu Halk Eğitim Aile Eğitim Merkezi’ açıldı.

Türk Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD) ve Selçuklu Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle Zafer’de yaptırılan ‘Selçuklu Halk Eğitim Aile Eğitim Merkezi’ açıldı. Ferah İşhanı karşısında açılan merkezin açılış törenine Vali Muammer Erol, Eski Milletvekili Halil Ürün, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an tilaveti sonrası açılış töreninde konuşan TEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, tarihte devletlerimizin vakıf medeniyeti ile anıldığını belirterek, “Tarihte sosyal adaleti sağlamada, beşeri münasebetlerde fakir ile zengin arasındaki dengeyi sağlamada, sivil toplum kuruluşları devletin asli organı gibi görev yapmışlardır. Gerek Selçuklular, gerekse Osmanlı döneminde sivil toplum kuruluşları eğitim, sağlık, ulaşım yardımlaşma, hülasa devletin halka hizmette yaptığı bütün işlerde devletin yanında yer almışlardır” dedi.

TOPLUMA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

STK’ların öneminin günümüzde daha da arttığına işaret eden Buğa, şöyle konuştu: “Biz bu anlayışla TEYAD’ı kurduk. Derneğimizin genel merkezi Konya’da olmak üzere ileride Türkiye genelinde şubelerimizle daha kapsamlı hizmetler sunacağız. Oluşturduğumuz komisyonlarla eğitim, araştırma ve yardımlaşma konusunda insan merkezli olarak topluma katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” Yapılan duanın ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası konuşan Vali Muammer Erol da yapılan hizmetleri takdir ettiklerini belirterek, “Güzel insanlar güzel işler yapıyor. Devlet millet el ele daha güzel işler yapılacak” dedi.

Açılan merkezde gençlere hitap eden kitap kafe ve etüd merkezinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket edilecek bir ‘Aile danışmanlık merkezi’, misafirhane, eğitim merkezi ve TEYAD’ın idari genel merkezi bulunuyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_6876.jpg

img_6867.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum