Tevere Enstitüsü'nden Diplomatlara İftar

Tevere Enstitüsü'nden Diplomatlara İftar

İtalya'nın başkenti Roma'da faaliyet gösteren Tevere Enstitüsü, Ramazan ayı dolayısıyla Vatikan devleti nezdindeki büyükelçilere iftar verdi.

İtalya'nın başkenti Roma'da faaliyet gösteren Tevere Enstitüsü, Ramazan ayı dolayısıyla Vatikan devleti nezdindeki büyükelçilere iftar verdi. Yemek esnasında büyükelçilerin Ramazan ile ilgili anı ve düşüncelerini paylaşması sırasında İsrail Büyükelçisi Zion Evrony'nin hayatında ilk kez bir iftara katıldığını belirterek diyalogun önemine dikkat çekti.

Roma şehrinde faaliyet gösteren Tevere Enstitüsü'nün Ramazan ayı sebebiyle Vatikan devleti nezdindeki büyükelçilere düzenlediği iftar yemeğine Avusturya, Makedonya, Meksika, Güney Kore, Endonezya ve İsrail büyükelçilerinin yanı sıra ABD, Rusya ve İngiltere elçiliklerinden temsilciler katıldı.

Vatikan Devleti'ne bağlı İslam Araştırmaları Enstitüsü'nde görevli Prof. Francesco Zannini iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Ramazan ayının özelliklerine değinerek yurtdışında kaldığı süre zarfında Mısır gibi İslam ülkelerindeki Ramazan atmosferini tasvir etti. Ramazan ayının Müslümanlara olduğu kadar gayrimüslimlere de hareket ve huzur getirdiğine dikkat çekti.

İsrail Büyükleçisi Zion Evrony'nin hayatında ilk kez bir iftara katıldığını söylemesi ise geceye damga vurdu. Evrony, birebir tanışmalar sayesinde İslam'ın gerçek yüzünü görebildiğini kaydetti. Yıllarca yakın Müslüman köylerden gelen ezan sesiyle uyandığını belirten Evrony, insanlarla bire bir tanışmaların bu tip güzellik ve paylaşımlara yol açtığını ifade etti.

Tevere Enstitüsü Başkanı Mustafa Cenap Aydın da davete katılan tüm misafirlere teşekkürlerini ileterek bu tip organizasyonların artarak devam etmesini dileyenlerin azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirtti. Aydın, dünyanın diyaloga en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde böyle güzel bir iftar düzenlemenin sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Türkiye'nin Vatikan nezdindeki Büyükleçisi Prof.Dr. Kenan Gürsoy da Tevere Enstitüsü'nü tebrik ederek insanların birbirini anlamaları adına bir fırsat ayı olan Ramazan'da dünyanın en çok ihtiyacı olan barışın tez elden gelebilmesi için diyaloğa olan ihtiyacın büyüklüğüne değindi.

İftar sırasında eğitimine Roma'da devam eden yüksek lisans öğrencisi Gülbahar Günay'ın mini kanun konseri de ilgi gördü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.