Teröristler Taciz Ateşi Açtı

Teröristler Taciz Ateşi Açtı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Uludere'de bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak) Beyaz Tepe Üs Bölgesi'nden, Salatalık Pınarı Mevkiine yol yapım maksadıyla görevlendirilen...

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Uludere'de bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak) Beyaz Tepe Üs Bölgesi'nden, Salatalık Pınarı Mevkiine yol yapım maksadıyla görevlendirilen iş makinelerine, hududun Irak tarafından, müteakiben Ümran Tepe Bölgesi'nden taciz ateşi açıldığını bildirdi. Açılan taciz ateşlerine, Beyaz Tepe Üs Bölgesi'nde ve Gülyazı Ana Üs Bölgesi'nde bulunan unsurlar tarafından ateşle karşılık verildi. Bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.

Hakkari Yüksekova'da ise bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Yüksekova/Kamışlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız teslim oldu. Adli tahkikat başlatıldı. Kilis'te de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Suriye Afrin'den kaçarak teslim oldu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Suriye'den yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçerken yakalandı. Konuya ilişkin adli tahkikat başlatıldığını belirten Genelkurmay, "Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, alınan bir ihbar üzerine Engizek Dağı İncegedik Sırtı, Karapınar Sırtı ve Sırasöğüt mevkii bölgelerinde icra edilen arazi aramasında bölücü terör örgütüne ait iki depo ve bir sığınakta muhtelif malzeme ele geçirilmiştir. Ele geçirilen giyim malzeme yerinde imha edilmiş, diğer kısmı muhafaza altına alınmıştır." dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra ederken, Sahil Güvenlik Komutanlığı 4 adet bot ile Türkiye-Suriye hududunda deniz trafiğinin kontrolü görevi icra etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.