Terörist başına af yok

Terörist başına af yok

Başbakan Erdoğan, Konya’dan yüksek oranda ‘evet’ oyu istedi. Terörist başının affedileceği yönündeki söylentilere ise, “Bizim iktidarımızda asla böyle bir şey olmayacak” cevabını verdi

ERDOĞAN MUHALEFETE YÜKLENDİ
‘Demokrasi Mitingi’ için Konya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet Meydanı’nda halka hitap etti. Dünyanın son yıllarda en büyük ekonomik krizlerden birini yaşarken Türkiye’de batan tek bir bankanın olmadığını hatırlatan Erdoğan, “Ama bizden önce MHP’nin ortak olduğu hükümet döneminde bankalar battı. 21 tane bankayı o üçlü koalisyon batırdı, onların borçlarını biz ödedik” dedi.

KILIÇDAROĞLU YETKİYİ NEREDEN ALIYOR?
Genel affı gündeme getiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “Ana muhalefet Lideri Tunceli’de genel af çıkaracaklarını söylüyor. Ana muhalefetin Genel Başkanı; sen bu yetkiyi nereden aldın? Sana bu yetkiyi kim verdi? MHP’li kardeşlerim; şu anda kiminle ortaklık yaptığınızı, kiminle birlikte yolda yürüdüğünüzü anlıyor musunuz? Muhalefet hedef saptırıyor. 3,5 sene bu ülkeyi yönetemediniz ve bırakıp kaçtınız” diye konuştu.

BİZİM KİTABIMIZDA TERÖRİST BAŞINA AF YOK
Terörist başının idam edilmeyeceği yönünde söz verenler arasında MHP Lideri Bahçeli’nin de bulunduğunu bildiren Başbakan Erdoğan, “Bizim kitabımızda terörist başının affı diye bir şey yok. Bizim iktidarımızda asla ve asla böyle bir şey olmayacak” dedi. Anayasa değişikliğinin neleri getirdiğini de anlatan Erdoğan, Konya’ya yapılan yatırımlara da değindi. Erdoğan, Hızlı Tren’de yılsonunda deneme seferlerinin başlayacağını da dile getirdi.


12 Eylül ülke için milat

Konyalılardan yüksek oranda ‘evet’ oyu isteyen Başbakan Erdoğan, 12 Eylül’ün ülke için milat olduğunu söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Demokrasi Mitingi' için Konya’ya gelerek Hükümet Meydanı’nda halka hitap etti. 12 Eylül’de yapılacak referandumda vatandaşlara, ‘evet’ oyu vermeleri çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, halk oylamasının önemine dikkat çekti.
Başbakan Erdoğan, Konya mitingine Hükümet Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşı selamladı, Konya’nın ilçelerinin adını tek tek andı.
21 TANE BANKA NASIL BATTI?
“Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın şehri Konya’da Ramazan-ı Şerif’in mübarek olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, milletimizin tarihi boyunca nice sorunların üstesinden geldiğini, nice badireli atlattığını söyledi. Erdoğan, “Bu millet ferasetiyle, birlik ve bütünlüğüyle önüne çıkan her engeli evvel Allah aşacak güce sahiptir” dedi. Dünyanın son yıllarda en büyük ekonomik krizlerden birini yaşarken Türkiye’de batan tek bir bankanın olmadığını hatırlatan Erdoğan, “Ama bizden önce MHP’nin ortak olduğu hükümet döneminde bankalar battı. 21 tane bankayı o üçlü koalisyon batırdı, onların borçlarını biz ödedik. O dönemde küresel kriz yoktu, kriz Türkiye’den kaynaklandı. Şimdi ise ABD’de başlayan bu kriz bize doğru geldi. Krizin teğet geçeceğini söylemiştim, Türkiye’yi teğet bile geçmedi. Ekonomi gazeteleri ve finans çevreleri bile bu gerçeği dillendirmeye başladı.”
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ey MHP’li kardeşlerim sizin gönül verdiğiniz kişilerin durumu bu, ne olur aldanmayın. Gelin şu ülkeyi hep birlikte muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşıyalım. Biz bu millete efendi olmak için değil, milletin hizmetkarı olmak için yola çıktık. Bizim farkımız bu. Koalisyon döneminde bankaları batırmakla kalmadılar. Her 100 liranın 74 lirası borçtu, şimdi 45 liraya indirdik. Faiz 63’ten 8’e düştü. Aradaki fark milletimizin cebinden çıkıyordu. Bunlar bizim cebimizde kaldı. Enflasyon yüzde 30’lardan 7,6’lara geriledi, milletimizin cebinde kaldı. Mutfağı en iyi vatandaşlarımız biliyor. Şu anda tüm gelişmiş ekonomiler ciddi şekilde küçülüyor, daralıyor ama Türkiye büyüyor. Yılın ilk çeyreğinde büyüme oranı 11,7. Dünyada dördüncü, Avrupa’da birinci sıradayız. Bunu resmi rakamlar söylüyor.”
Muhalefet liderlerinin millete yalan söylediğini öne süren Başbakan Erdoğan, “İşsizlik tüm dünyada artıyor, ama bizde azalıyor. Yüzde 11’e kadar düştü. Yeni yatırım ve istihdam sahaları ile daha da azalacak” dedi.
İktidarları döneminde havayolu taşımacılığının geliştiğini kaydeden Erdoğan, “Artık uçak fiyatlarıyla lüks otobüslerin fiyatları neredeyse aynı. Biz ilk geldiğmiizde uçakla seyahat eden yolcu sayısı 8,5 milyondu, şimdi 41 milyona ulaştı. Bu bizim ülkemizin ekonomik noktada gelişmesini göstermiyor da neyi gösteriyor?” dedi.
“13 Eylül çifte bayram olsun” çağrısında bulunan Erdoğan, miting alanını dolduran vatandaşlardan anayasa değişiklik paketinin önemini herkese anlatmasını istedi.
BİZİM İKTİDARIMIZDA TERÖRİST BAŞI ASLA AFFEDİLMEYECEK
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muhalefetin anlattıklarında anayasa değişikliğinin 26 maddesiyle ilgili bir şey duydunuz mu? Ana muhalefet Lideri Tunceli’de genel af çıkaracaklarını söylüyor. Ana muhalefetin Genel Başkanı; sen bu yetkiyi nereden aldın? Sana bu yetkiyi kim verdi? Parlamento’nun yüzde 65’ine sahip olan AK Parti sana orada bir yudum su içirmez. Sen neyin genel affını çıkarıyorsun? Bayrağımız rengini nereden alıyor biliyor musun; şehitlerimizin kanından alıyor. Kim veriyor sana bu yetkiyi? MHP’li kardeşlerim; şu anda kiminle ortaklık yaptığınızı, kiminle birlikte yolda yürüdüğünüzü anlıyor musunuz? Muhalefet hedef saptırıyor. 3,5 sene bu ülkeyi yönetemediniz ve bırakıp kaçtınız. Çünkü bu ehliyet, liyakat meselesi. Şimdi de kalkıp anayasayı konuşmuyorsunuz. ‘Genel af çıkartalım’ diyen zihniyetle MHP’yi yöneten zihniyet aynıdır. Terörist başını bizden önceki iktidara teslim ettikleri zaman, teslim edenlere idam edilmeyeceği sözünü veren sensin Bahçeli, sen! Sayın Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz’ın bizzat bu kararda imzası var. Bizim kitabımızda terörist başının affı diye bir şey yok. Bizim iktidarımızda asla ve asla böyle bir şey olmayacak. Size böyle bir fırsat düşmez ama bizde böyle bir şey yok. Bize yönelik iftira kampanyaları yürütüyorlar, bunlar müfteriler. Bunlar 12 Eylül’de inim inim inletilen, idama gönderilen ülkücü kardeşlerimizi, ‘uşak, zavallı’ diye nitelendirecek kadar onlardan kopmuşlardır.”
CHP’nin Meclis sürecinde sadece iki maddeye itiraz ettiğini, şimdi ise paketin tamamına hayır dediğini ifade eden Erdoğan, “Bunların özüyle sözü ayrı. Bunlar akşam başka, sabah başka” diye konuştu.
Anayasa paketinin yüksek yargıda getirdiği değişiklikleri anlatan Erdoğan, ‘Büyük Türkiye’ye evet denilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan, “Devleti millete hizmetkar yapmaya evet; bu anayasa değişikliği bunu getiriyor. Kadınların haklarını anayasal teminat altına alıyoruz, çocukların istismarını önlüyoruz, şehitlerin dul ve yetimlerin haklarını garanti altına alıyoruz, özürlülerin haklarını anayasal teminat altına alıyoruz. Sevdamız millet, tercihimiz evet” dedi.
Refrandumun güven oylaması olmadığını hatırlatan Erdoğan, “Hayır cephesini özgürlükler haritasıyla, barış haritasıyla, ileri demokrasi hedefiyle gelin yeniden şekillendirelim. Ben sadece anayasayı konuşuyorum, yaptıklarımızı anlatmıyoruz, onların zaten bu ülkede dikili ağacı yok. Türkiye artık 27 Mayıs 12 Eylül anayasaları ile geleceğe yürüyemez. Artık Türkiye 1940’ların anlayışıyla yol alamaz. Onun için biz bu adımları attık. İnşallah 13 Eylül farklı olacak. Yargıya her zaman kendi arka bahçesi olarak bakanlar yargının kendi arka bahçeleri olmadığını, benim milletimin ön bahçesi olduğunu görecekler” diye konuştu.
Konya’dan yüzde 100’lere varan oranda evet oyu isteyen Erdoğan, “Konya’ya bu yakışır. 12 Eylül inşallah ülkemiz için milat olur” dedi.
Anayasa değişikliği ile yargıdan, ordudan atılan insanların artık haklarını arayabileceğini anlatan Erdoğan, “Artık memurlarımız haklarında verilen uyarma ve kınama cezalarını yargıya taşıyabilecek. Savaş dışında sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son verilecek” değerlendirmesini yaptı. Hükümetleri döneminde Konya’ya yapılan yatırımlara da dikkat çeken Erdoğan, Hızlı Tren’in yıl sonunda deneme seferlerine başlayacağını, Mavi Tünel’in ise 17 Aralık 2011’de tamamlanacağını söyledi. Sağlıkta Konya’ya 368 trilyon yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, iktidarları döneminde 160 vakıf eserinin restorasyonunun sağlandığını belirtti. Erdoğan, “CHP iktidarı döneminde bu medreseler, camiler ahır olarak bile kullanıldı. Atatürk’ün İsmet İnönü’ye yazılı talimatı var, onu da biz yerine getirdik” diye konuştu. Konya’ya yapılan eğitim yatırımlarını da anlatan Erdoğan, “Konya’ya getiremediğimiz bir deniz var, onu da getiririz” dedi. Başbakan Erdoğan büyük bir felaket yaşayan kardeş Pakistan’a yardım çağrısında bulundu.
ERDOĞAN AÇILIŞLAR YAPTI
Başbakan Erdoğan mitingin ardından Yazır bölgesinde bulunan Beyhekim Devlet Hastanesi’nin ve İstanbul yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Japon Parkı’nın açılışını yaptı.
Bu arada sıcak bir havada gerçekleşen mitingde alana, vatandaşlar için serinletici buhar sistemi kuruldu. Buna rağmen çok sayıda vatandaş sıcağın ve orucun etkisiyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.