Terör Örgütüne Bilgi Sızdıran Emniyet Yetkililerine Hapis Cezası

Terör Örgütüne Bilgi Sızdıran Emniyet Yetkililerine Hapis Cezası

İspanya Ulusal Mahkemesi, Bask Bölgesi eski Emniyet Genel Müdürü Enrique Pamies ve Polis Başmüfettişi Jose Maria Ballesteros’a, 1,5 yıl hapis ve 4 sene geçici olarak meslekten men cezası verdi.

İspanya Ulusal Mahkemesi, Bask Bölgesi eski Emniyet Genel Müdürü Enrique Pamies ve Polis Başmüfettişi Jose Maria Ballesteros’a, 1,5 yıl hapis ve 4 sene geçici olarak meslekten men cezası verdi. 2006 yılında Faisan isimli bir bara yapılacak baskını ETA üyelerine haber veren iki emniyet görevlisi, ‘gizli bilgileri ifşa' ve 'ayrılıkçı terör örgütüne bilgi sızdırmak ve işbirliği yapmaktan yargılanıyordu.

Söz konusu şahısların sızdırmayı, "ETA ile yürütülen barış sürecinin sekteye uğramaması için" yaptığını kaydeden Ulusal Mahkeme, "terör örgütüyle işbirliği yapma" suçlamasından beraat kararı verdi.

Faisan davasında, Bask Bölgesi eski Emniyet Genel Müdürü Pamies ve Polis Başmüfettişi Ballesteros’un, 4 Mayıs 2006 yılında, İspanyol ve Fransız polisinin ETA’nın finans kaynaklarına yönelik düzenleyeceği operasyonu ihbar ettiği öne sürülüyordu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.