Tempo yükseliyor

Tempo yükseliyor

Konyasporun Antalya Belek kampı devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya günde çift idman yaparak hazırlanıyor. Altyapıdan sorumlu Asbaşkan Yusuf Selek: Her şey istediğimiz gibi gidiyor

Konyaspor’un, ikinci yarı hazırlıkları Antalya Belek’te sürüyor.. Futbolcular bu akşam, otel yönetimince düzenlenen yılbaşı eğlencesine katılacaklar. Kartallar, Belek kampının dördüncü gününü akşam saatlerinde yaptığı teknik çalışmayla tamamlandı. Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Sirene Golf Otel sahasında yapılan antrenmana izinli olan Kaue Da Silva ve hafif sakatlığı bulunan Recep Aydın katılmazken, Mehmet Şen takımla birlikte çalıştı.
Topla yapılan ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, üç grupta oynanan 5'e 2 ile devam etti. Kaleciler Recep, Haluk, Eray ve Nazmi'nin takımdan ayrı olarak kaleci antrenörü Atila Uzuncan yönetiminde ayrı çalıştığı antrenman top tekniğine dayalı çalışma ile devam etti. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Yeşil-beyazlılar dünü de çift antrenmanla geçirdi. Güne kuvvet çalışmasıyla başlalayan Kartallar, teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde otelin alt sahasında kondisyon antrenmanı yaptı. Antrenmana izinli olan Kaue Da Silva katılmazken, sakatlığı bulunan Recep Aydın fitness salonunda çalıştı. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman, kuvvet çalışması ile devam etti ve açma-germe hareketleri ile sona erdi. Konyaspor’da, özel maç programında dünde bir gelişme olmadı.. 1 Ocak tarihinden sonra özel maç takviminin belirleneceği ileri sürüldü.
SELEK:KAMP ÇOK İYİ GİDİYOR
Konyaspor’un Antalya kampından dönen altyapıdan sorumlu asbaşkan Yusuf Selek, ligin ikinci yarısına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, çalışmaların çok iyi gittiğini söyledi. Ligin ikinci yarısının ilk yarıya oranla daha zor geçeceğini ve bütün takımların telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını söyledi.
Konyaspor’un çok başarılı bir ilk yarı geçirdiğinin altını çizen Yusuf Selek, ikinci yarıda da aynı başarıyı yakalamaları halinde süper lige yükselebileceklerini, bunun için de işi sıkı tutmak zorunda olduklarını söyledi. Selek, hem hazırlıklar hem de ikinci yarı maçları ile ilgili şunları söyledi:
“Konyaspor olarak ilk yarıyı hedeflenen puanların üzerinde tamamladık. Kim ne derse desin başarılı bir ilk yarı geçirdik. Şimdi önümüzde 17 final maçı var. İkinci yarıdaki maçların tamamına final maçı gözüyle bakıyoruz. Çünkü, bu maçların telafisi olmayacak. Torbada 51 puan var. Biz bu 51 puanın en az 30 ya da 35’ine talibiz. Bunun anlamı da şampiyonluktur. Konyaspor olarak bunu alacak gücümüz ve inancımız var. İlk yarıda 37 puan toplayan Konyaspor ikinci yarıda da 30-35 puanı toplayacaktır. Önemli olan yönetim, teknik ekip ve futbolcular gibi şehrin de bunu istemesidir. Ligin ikinci yarısında şehrin daha iyi kenetlenmesi, el ele vermesi ve takıma sahip çıkması gerekecek. Bu takımın çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Takımdaki oyuncu topluluğu bana bu güveni veriyor” dedi.
Selek, Konyaspor’un ikinci yarıdaki ilk 3 maçının kendileri için son derece önemli olduğunu, ikinci yarıya iyi başlama adına Gaziantep Büyükşehir, Kayseri Erciyesspor ve Çanakkale Dardanelspor maçlarını mutlaka kazanmaları gerektiğini söyledi.
ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ
Antalya kampında her şeyin yolunda gittiğini, çalışmaların istedikleri doğrultuda devam ettiğini bildiren Yusuf Selek, teknik ekip ve oyuncuların kamptan son derece memnun olduklarını söyledi. Selek, kamp çalışmaları ile ilgili görüşlerini ise şu şekilde açıkladı:
“Antalya kampımız gerçekten çok iyi gidiyor. Hocalarımız ve oyuncularımız hem kamp yerinden hem de çalışmalardan memnunlar. Kampın ilk dönemlerinde hocamız oyuncuları çok fazla sıkmıyor. Ancak, önümüzdeki günlerde, yani 2010’da tempo daha da artacak. Futbolcularımızın bu çalışmaları mutlaka ikinci yarıda sahaya en iyi şekilde yansıyacak diye düşünüyorum. Özetlersem, takımın Antalya kampında her şey yolunda.”
Altyapıdan sorumlu Asbaşkan Yusuf Selek, kamp yaptıkları otelde özel bir hizmet aldıklarını, bunun için de Ali Akkanat ve Kamil Akkanat kardeşlere teşekkür ettiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.