Temmuz Ayı Ev Fiyatları Tabloları

Temmuz Ayı Ev Fiyatları Tabloları

Temmuz Ayı Ev Fiyatları Tabloları

 Flatfy adlı start-up oluşumu Türkiye’de ve dünyada yaptıkları işlerle takdir toplamaya devam ediyorlar. Özellikle ülkemizde yoğun bir kullanıma sahip olan girişim dünyada 37 ülkede hizmet veriyor. Avrupa’da ise son zamanlarda ciddi bir yükseliş gösteriyor. olarak bilinen girişim aylık ve özel periyotlarda tablolar sunuyor. Bu tabloları değerlendirerek mali planlamalar yapmak ise oldukça kolay oluyor. Yüzlerce siteden toplanabilecek veriyi tablolarla sunan girişim ilerde hizmet alanını geliştirmeye devam edecek gibi duruyor.

 

Bu ay için temmuz ayı konut fiyatları için konuşmak için Flatfy’nin geçen aylarda yayınladığı verileri düşündüğümüz de inşaat ve emlak sektöründe olan durgunluk devam ediyor. Ülkede son yıllarda istenilen ekonomik verilerin tam olarak gelmemesine rağmen inşaat ve emlak sektörü artış göstermeye devam ediyordu. Bu durum ise 2017 başı itibariyle son buldu. İnşaat ve emlak sektörü malzeme pahalılığı ve dolar arasında ciddi bunalımlar yaşamaya başladı. Çareyi yapılan açıklamalarda bankaların bulabileceğini düşünen emlak piyasası şu an için bankalardan istediğini almakta zorlanacak gibi duruyor.

 

 imgpsh_fullsize.png

 

Temmuz ayı ev fiyatları için tarafından oluşturulan bu tablo piyasayı anlamakta oldukça yardımcı oluyor. Geçtiğimiz aylara oranla tamamen benzerlik gösteren veriler bir bunalımı işaret ediyor. Özellikle yaz sezonunda ve ev fiyatlarının artması gerektiği bir dönemde olduğumuzu düşünürsek emlak piyasası için kış oldukça zor geçecek gibi duruyor. Türkiye’de en pahalı konutlar sunan şehirler ise: İstanbul, İzmir Antalya ve Adana oluyor. Bu şehirler dışında 200 Bin tl gibi rakamların altına ev bulmak diğer 7 büyük şehirde mümkün gözüküyor.

 

 879.png

 

 

Flatfy’nin sunduğu Türkiye temmuz ayı odalara göre ev fiyatları için konuşmak gerekirse tabloda genel olarak bir gariplik devam ediyor. Bunun nedeninin yeni inşa edilen konutların getirdiği dengesizlikler olabilir. Ülkede genel olarak şehir merkezlerinden uzakta kurulan konut fiyatları ortalamayı düşürüyor. Bu şehirlere özellikle İstanbul, Antalya ve Ankara ciddi bir örnek oluyor. İzmir ev fiyatları ise 1,2,3,4 odalarda kademeli olarak artış gösteriyor ve merkezi yerleşim daha yaygın olduğu için bu fiyatlar normal gözüküyor. Konya, Kayseri ve Mersin’de ise 1,2 odalı evler oldukça uygun oluyorken 3 ve 4 odalı evlerde fiyatlar sırasıyla 2,4 katlarına çıkabiliyor. Genel olarak konut alışkanlığının 3 odalı evlere yönelik olduğunu söylemek gerekiyor. Türkiye genelinde dengeli gözüken fiyatlar ise yine bu evlerde bulunuyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.