Temeli Atılan Manisa Şehir Hastanesi Bir Yıldır Yapılmıyor

Temeli Atılan Manisa Şehir Hastanesi Bir Yıldır Yapılmıyor

Yapımı yılan hikayesine dönen, 1 Aralık 2013'te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kamu özel ortaklığıyla temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı, aradan bir yıl...

Yapımı yılan hikayesine dönen, 1 Aralık 2013'te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kamu özel ortaklığıyla temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı, aradan bir yıl geçmesine rağmen ilerlemiyor. Bakan Müezzinoğlu’nun, "Manisa'ya 21. yüzyılın en çağdaş yapısını inşa edeceğiz." dediği hastanenin yapılmamasına, bölgede bulunan altı mahallenin muhtarlarından tepki geldi. İnsanların bir yıldır oyalandığını söyleyen muhtarlar, hükümetin de Sağlık Bakanlığı’nın da halkın gözünde inandırıcılığını kaybettiği belirtti.

Hastanenin yapılacağı, Şehzadeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi’ndeki arsada Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan, Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Süleyman Seven, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın ve Akpınar Mahallesi Muhtarı Bişar Sagnuk, bir basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. Muhtar Bakşi, bu hastanenin yapım hikayesinin sekiz yıl öncesine dayandığını söyledi. Şimdiki Cumhurbaşkanı, o dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Eylül 2013'te Haliç Kongre Merkezi'ndeki şehir hastaneleri projesi imza törenine kendilerinin de katıldığını belirterek, “Hastane yapılacak diye çok sevinmiştik. Bu hastanenin bu bölge için gerekli olduğuna inanıyorduk. Yerel seçimlerden önce seçim yatırımı olarak buraya 200 bin lira para harcandı ve sadece bir çukura beton atıldı. Onun üzerine baraka kondu. Eğer bu hastane yapılmayacaksa harcanan bu paralar yazıktır, günahtır. Eğer hastane yapılmayacaksa bu israflar niye yapılıyor? Şimdi de depreme dayanaklı zemin olmadığı bahane ediliyor. Hastane alanının yanında TOKİ binaları yapılırken deprem etüdü yapılmadı mı bu bölgede? Genel seçimden sonra da halkımız, bu tabelaların kaldırılacağına ve hastanenin yapılmayacağına inanıyor.” dedi.

Muhtar Kayacan da yaklaşık sekiz yıldır hastanenin bu bölgede yapılmasının söz konusu olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti. "İki üç gün önce Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bir açıklama yaparak hastanenin zemin etüdünün yeni çıkan bir cihazla yapılacağını ve bunun altı ay süreceğini söylemiş. AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de hastanenin yapılacağını söylemiş. Kısa sürede gökdelenler yapılıyor ama şimdiye kadar hastanenin yapımı konusunda bir gelişme olmadı. Bizi yöneten kişilere sesleniyoruz, gelsinler insanlara detayları anlatsınlar, biz de tatmin olalım, halk da tatmin olsun. Bu oyalama taktiği hem bizi üzüyor hem de vatandaşı üzüyor.”

Muhtarı Sagnuk ise şunları söyledi: “Bu hastane sayesinde bu bölgenin bir köy konumundan çıkacağına çok sevinmiştik, şehirleşecektik. O sevinç şu anda kursağımızda kaldı. Artık insanları kandırmasınlar, yazıktır, günahtır. Gelsinler, burada insanlarımıza usulünce anlatsınlar. Bizler de yalancı olmayalım. İnsanların içine girdiğimizde hep bu konuda tepki alıyoruz. Altı sonra seçim olur, o bizi ilgilendirmez. Biz buraya hastanenin yapılmasını istiyoruz. Bu hastane de giderse bu bölge ölmüş olur ve buraya hiçbir yatırım gelmez.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.