Telsim, Uzan'a açtığı kart davasını kaybetti

Telsim, Uzan'a açtığı kart davasını kaybetti

Devlet tarafından el konulmasının ardından, Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri tarafından Uzan Ailesine 7 yıl önce açılan "kredi kartı harcamaları" davası, mahkeme tarafından reddedildi.

Konu halen Yargıtay'da. Yüce Mahkeme kararı onarsa Telsim davayı tümüyle kaybetmiş olacak.

Tolga Atar'ın haberine göre konuyla ilgili süreç şöyle gelişti:

Harcama 28 milyon lira

* Telsim, Uzan Ailesi'nden 35 kişiye dava açarak, bu kişilere tahsis edilen business kredi kartlarıyla 2000-2003 arası yapılan 28 milyon liralık harcamanın şirkete ödetildiğini iddia etti.

* Dilekçede, Telsim Teftiş Kurulu'nun bu dönemle ilgili rapor hazırladığı ve Uzanlar'ın yaptığı harcamalara ait ödemelerin şirket ve kart ayrımı yapılmaksızın Telsim'den veya şirkete ait banka hesaplarından ödendiği belirtildi.

* Ancak Telsim, mahkemeden 28 milyon liralık bakiyenin 'şimdilik' 11 milyon liralık kısmının tahsiline karar verilmesini istedi. Bu

'Telsim'den yapılmadı'

* Uzan Ailesi'nin avukatları ise müvekkillerinin şahsi harcamaları da dahil hiçbir harcamasının Telsim'in kredi kartlarından yapılmadığını ve müvekkillerinin kredi kartı hamili olmadıklarını iddia etti.

* Mahkeme kararında bu harcamaların şahıs harcaması olduğuna ilişkin herhangi bir delil ve belgenin dava dosyasında bulunmadığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.