Tekvandoda Konya takımı iddialı

Tekvandoda Konya takımı iddialı

Bu yıl 2.si düzenlenen Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarında mücadele edecek Konya Tekvando Takımı derece alma konusunda iddialı

Bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları’nda mücadele edecek Konya Tekvando Takımı derece alma konusunda iddialı. Müsabakalarda Bosna Hersek, İsviçre, Moldova, Almanya, Bosna-Hersek ve Türkiye takımları ile yarışacak olan Konya takımı en az 3 birincilik ve bunun yanında dereceler bekliyor.  Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer müsabakalara 5 bayan 5 erkek olmak üzere 10 sporcu ile katılacaklarını ve derece konusunda iddialı olduklarını söyledi. Mermer Konya’nın ülke tekvandosunda büyük söz sahibi olduğunu da ifade etti. Mermer, “Rumi Spor Oyunlarına 10 sporcu ile katılıyoruz. Müsabakalarda Bosna Hersek, İsviçre, Moldova, Almanya, Bosna-Hersek ve Türkiye takımları ile mücadele edeceğiz. Türk milli takımında da 4 tane Konyalı sporcumuz bulunuyor. Konya’da bu branşın gelişimi ve başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Konya tekvandosu olarak birlik ve beraberlik ruhu içinde çalışıyor ve bunun semeresini alıyoruz.

Bu müsabakalarda da Konya tekvandosunun farkını göstermek istiyoruz. Yapılacak maçlar sonunda 1. olan sporcularımız 2013 yılında yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında milli takım forması giyecek” diye konuştu. Konya takımı müsabakalarda şu isimler ile mücadele edecek: Erkek takımı:  33 kg Durmuş Ali Terlikaya(Toprakspor), 37 Oğuzhan Bakır, 45 kg Osman Demiş,  65 kg Yahya Güler(Meram Belediyespor), 57 Abdülbaki Özdemir (Ferdi). Bayan takımı: 33 Kg Özgenur Sayar(Ç. Çumra Belediyespor), 44 kg Fatmanur Canan, 47 Zeliha Ağrıs(Meram Belediyespor), 51 kg Büşra İleri( Ferdi), 59 kg Melisanur Uysal(Ferdi). Konya takımı dışında Türkiye takımında mücadele eden Konyalı sporcuların isimleri ise şu şekilde: Furkan Çakar, Mehmethan Baysal, Fatma Keleş, Şerife Ilgaz.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.