Tekvandocularımız İngilterede şov yaptı

Tekvandocularımız İngilterede şov yaptı

Türk Tekvandocular İngilterenin spor şehri Manchesterde yapılan Avrupa Şampiyonasına damga vurdular. Şampiyonada 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya alan Tekvandocularımız Türk sporunun gururu oldu

Türk Tekvandocular İngiltere’nin spor şehri Manchester’de yapılan Avrupa Şampiyonasına damga vurdular. Şampiyonada 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya alan Tekvandocularımız Türk sporunun gururu oldular.


Avrupa Tekvando Şampiyonası, İngiltere’nin Manchester şehrinde yapıldı.  Şampiyonanın son gününde finale yükselen dört sporcumuz Servet Tazegül, Nur Tatar ve Hatice Kübra Yangın, altın madalya kazandı. Rıdvan Baygut ise son saniyede hakemlerin kurbanı oldu ve gümüş madalya ile yetindi. Manchester’da Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyalar dördüncü gün geldi. Servet Tazegül, Nur Tatar ve Hatice Kübra Yangın fire vermeyerek kürsünün en tepesine çıktı. Rıdvan Baygut ise gümüş madalya ile yetindi. Toplamda kazanılan 3 Altın, 1 Gümüş ve 3 bronz madalyanın ardından Türkiye, bayanlarda ikinci, erkeklerde üçüncü olurken, genel klasmanda da ikinciliği elde etti. Bayanlarda Fransa birinci olurken, Hırvatistan ve Rusya üçüncülüğü paylaştılar. Erkeklerde ise ev sahibi İngiltere birinci olurken, Rusya ikinci oldu. Erkeklerde Türkiye, İtalya ile birlikte üçüncülüğü elde etti. Böylece oluşan genel klasmanda Türkiye ikinci olurken, Fransa birinci, Rusya ve İngiltere ise üçüncü oldular.

ŞAHİN: HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Manchester’de önemli bir başarıya imza attıklarını belirterek, hedeflerinin Londra Olimpiyatları’nda 3’te 3 yapmak olduğunu belirterek,  “Bunu başaracak inanca ve güce sahibiz” dedi. Şahin, tekvando’nun Türk sporunun yüzakı olmaya devam edeceğini belirterek, “Çok önemli bir şampiyonadan 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya almak küçümsenmemeli. Olimpiyatlar öncesinde bizim için önemli bir sınav oldu bu şampiyona. Bu şampiyonada Olimpiyatlarda yarışacak elit sporcular müsabaka yaptı. Dolayısıyla zorlu rakiplerin yanında da hakemlerle de mücadele ettik ve buna rağmen önemli bir başarı elde ettik. Tekrar söylüyorum bizim artık tek hedefimiz Londra Olimpiyatlarında 3’te 3 yapmaktır” diye konuştu.



Manchester’deki Avrupa şampiyonasında Servet Tazegül, Nur Tatar ve Hatice Kübra Yangın altın alarak kürsünün en üstüne çıkarken, Rıdvan Baygut gümüş, Ali Sarı, Rukiye Yıldırım ve Fırat Pozan bronz madalya kazandı.



İngiltere’deki şampiyonayı Selçuklu Belediyespor Başkanı Selçuk Aksoy, Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyesi Abdullah Şanlı’da izledi. Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı… ve Federasyon Başkanı Metin Şahin ile bir araya gelen Aksoy ve Şanlı Dürdane’nin ilk maçta Azeri rakibine yenilmesinin üzüntüsünü yaşadılar.


İngiltere’de yapılan şampiyonada sporcular, otellerinden salona tarihi otobüslerle getirilip götürüldüler. Yabancı sporcuların büyük ilgisini çeken bu iki katlı otobüslerin önünde sık sık hatıra fotoğrafları çekildi.

Konya’yı 3 sporcu temsil etti

Şampiyonada Konya’yı üç sporcu temsil etti. Bu üç sporcudan sadece Ali Sarı madalya alırken, kardeşi Yunus Sarı ise ilk maçında Polonyalıyı yendi, ikinci maçında ise Hollandalı sporcuya yenilerek elendi. Selçuklu Belediyespor sporcusu Durdane Altınel ise ilk gün müsabakalarında Azerbaycanlı sporcuya yenilerek elendi. Sert geçen müsabakada Altınel’in elinde çatlak tespit edildi. Erkekler 87 kiloda Ali Sarı, Azeri sporcu Ferid Taghizada karşısında rahat bir maç çıkartıp 8-1 kazandı. Çeyrek finalde bu kez Rus Gadzhi Umarov ile karşılaşan Sarı, 3-2 kazanan taraf oldu ve yarı finale yükselerek, bronz madalyayı garantiledi. Final yolunda son engel olan İngiliz Lutalo Muhammad önünde son altı saniyeye 4-3 önde girdi Ali Sarı. Ancak yere düşmesini hakem köngo ile cezalandırınca, durum 4-4 oldu. İki saniye kala uzatmaya gitmesi beklenirken atak yapan sporcumuz, beklemediği bir vuruş alınca, 5-4 geriye düştü ve finale çıkma şansını elinden kaçırdı. Ali böylece, bronz madalya ile yetinmek zorunda kaldı.  Dünya Şampiyonası’nda boynuna gümüş madalya takma başarısı gösteren 80 kiloda Yunus Sarı, Polonya’dan Piotr Pazinski’yi 5-2 ile geçtikten sonra Hollandalı Tommy Mollet ile karşılaştı. Son 2 saniyeye 6-5 önde giren Sarı, kafaya vuruş aldığı gerekçesiyle 8-6 geriye düştü. Yapılan itiraz sonucu değiştirmeyince, elenmekten kurtulamadı. Güney Kore’de 62 kiloda 16 yaşında Dünya ikincisi olan Selçuklu Belediyesporlu Dürdane Altunel, talihsiz bir müsabakadan sonra ilk turda şampiyonaya veda etti. Azeri Sabina Mikayilova karşısında maça kötü başlayan ancak son devrede toparlayan Dürdane, 7-5 öne geçti. Ancak bu üstünlüğünü koruyamayan sporcumuz, 9-7 kaybederek, elenmekten kurtulamadı.







Sporcularımızın
SARAR şıklığı

İngiltere’nin Manchester şehrinde yapılan Avrupa tekvando şampiyonasında Türk sporcular kıskandırdı.  Sponsorluğun çok büyük önem kazandığı bir dönemde SARAR  Tekwondo için özveriden kaçınmadı. Dünya Şampiyonası'ndan sonra Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye Tekvando Milli Takımı'nın kıyafet sponsoru SARAR oldu. Federasyonu Başkanı Metin Şahin, bu sponsorluk ile ilgili olarak, SARAR’a tekvando’ya olan destekleri için teşekkür etti.
Bu durumun diğer şirketlere de örnek olması gerektiği belirtilen Başkan Şahin, "Türkiye'de en çok lisanslı sporcuyu bünyesinde barındıran branşlardan biri olan taekwondoya tüm şirketlerin desteklerini bekliyoruz. SARAR'ın bize verdiği destek, sporcularımıza artı motivasyon olarak yansımaktadır" dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.