Tekstil yatırımları  gençler için istihdam alanı oldu

Tekstil yatırımları gençler için istihdam alanı oldu

Devletin uyguladığı 6. bölge teşvikleri ile yatırım yapmak isteyen girişimcilere verilen destekler sayesinde açılan tekstil fabrikaları ve atölyeler, Doğu Anadolu Bölgesi'nde binlerce gence iş kapısı oldu.

Genç nüfus potansiyelini değerlendirmek ve desteklerden yararlanmak isteyen birçok fabrika sahibi ve girişimci, son zamanlarda yatırım yapmak için Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'ye yöneldi.

Bölgeye artan talebin karşılanması ve işsizliğin azaltılması amacıyla bakanlıklar, valilikler ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) birçok proje başlatıldı, tekstil kentler kuruldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında DAKA tarafından onlarca fabrikanın altyapısı tamamlanarak büyük üretim ve ihracat kapasitesine sahip firmalara tahsis edildi.

Fabrika ve atölyelerde üretime başlayan yatırımcıların istihdam ettiği binlerce genç, bu sayede hem çalışmak için başka illere gitmekten kurtuldu hem de ekonomiye katkı sundu.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, AA muhabirine, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeler sonucunda geçen yıl "en fazla istihdam oluşturan kalkınma ajansı" ödülünü aldıklarını söyledi.

Başarı sertifikası almanın gururunu yaşadıklarını belirten Güray, "Bölgemiz özellikle genç nüfusuyla ön plana çıkıyor. Hem Türkiye'deki en genç nüfusa sahip hem de işsizlik oranı yüksek. Bu nedenle istihdamın artırılması için yaptığımız çalışmaların ne kadar anlamlı olduğunu gördük. Bu, 2023 yılına has bir gelişme değil, yaklaşık 10 yıllık bir gayretin sonucu. Kurulduğumuz günden bu yana gençlerin ekonomik ve sosyal hayata entegrasyonunun sağlanmasıyla bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak adına faaliyetler yürüttük." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.