Tekstil sektörüne 60 nitelikli elaman

Tekstil sektörüne 60 nitelikli elaman

Konya Sanayi Odası, öncülüğünde yürütülen “Tekstil sektörü nitelikli elemanlarına kavuşuyor” kapanış toplantısı ve sertifika töreni gerçekleştirildi. Törende, 60 kursiyere sertifikaları takdim edildi

Anemon Otel'de düzenlenen toplantı ve sertifika törenine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Orta, KOSGEB Konya Müdürü İsmail Özdemir, Konya Tekstil ve Konfeksiyon İşadamları Derneği (KOTİAD) Başkanı Kemal İnan, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.   Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Orta, eğitimin önemine değindi. 1400 yıl önce peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'ın söylediği Beşikten ilime kadar ilim sözlerini hatırlatan Orta, Türkiye'nin her yerinde kurumlarımız var. 3 bin 176 tane farklı branşımız var ve eğitimlerimiz sürüyor. İhtiyacı göre yeni programlar da açıyoruz. Vatandaşımızın talebini geri çevirmiyoruz. 12 kişiyi bulduktan sonra, program hazırlandıktan sonra her türlü kursu açıyoruz dedi.

BİN PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

KSO Başkanı Memiş Kütükcü de projelerinin binin üzerindeki proje arasından seçilip, kabul gördüğünü söyledi. Projeyle tekstil sektöründeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti. Kütükcü, kadın eli değmeden ekonominin büyümesinin imkansız olduğunu dile getirdi. Projenin 1 yıl sürdüğünü kaydeden Kütükcü, bu 1 yılın 3 ayının eğitim ile geçtiğini aktardı. Kütükcü, Kursiyerlerimiz hiç fire vermeden eğitimini tamamladılar. Sadece teorik dersler vermekle kalmadık. Hem pratik eğitimlerle hem de sahadaki ziyaretlerle kursiyerlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ettik açıklamalarında bulundu.

6 KURSİYERİMİZİ İTALYA'YA GÖNDERDİK

Kursiyerlerinin proje kapsamında İstanbul Moda Akademisi'ni de ziyaret ettiğini belirten Kütükcü, Burada modacıların nasıl yetiştiklerini yerinde görme imkanı buldular diye konuştu. Tasarımcıların, çalışma ortamlarının görülmesi, tekstim sektöründeki iş hareketliliğinin yerinde incelenmesi için de İstanbul'da ve Eskişehir'de bazı firmalara geziler düzenlenerek, sektörün işleyişi yerinde incelendi diyen KSO Başkanı Memiş Kütükcü, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: Ziyaretler, sadece yurtiçi ile sınırlı kalmadı. En başarılı 6 kursiyerimizi İtalya gezisi ile ödüllendirdik. Kursiyerlerimiz İtalya'da düzenlenen moda fuarını ve İtalya'nın en prastijli moda okullarını ziyaret ederek, sektörlerindeki son gelişmeleri yerinde görme imkanı buldular.

KURSİYERLER KENDİ İŞ YERİNİ AÇABİLECEK

60 kursiyerin aldıkları eğitim ile kendi niteliklerini artırdıklarını vurgulayan Kütükcü, kursiyerlerin iş hayatının içinde aktif olarak yer alabilecek bir noktaya ulaştıklarını ifade etti. Kütükcü, kursiyerlere 4 ayrı sertifika verileceğini söyledi. Bu sertifikalar ile isteyen kursiyerin kendi iş yerini de kurabileceğini belirten Kütükcü, Bu projeye destek veren eğitimcilerimizi de tebrik etmek gerekir. Allah'ın izni ile hiçbir çabamız boşa gitmeyecek şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.