Orta Asya'nın en büyük kanyonlarından Charyn, 190 hayvan ve 1500 bitki türüne ev sahipliği yapıyor

Orta Asya'nın en büyük kanyonlarından Charyn, 190 hayvan ve 1500 bitki türüne ev sahipliği yapıyor

Kazakistan'da Almatı şehrinin yaklaşık 200 kilometre doğusunda bulunan "Charyn Kanyonu", doğal güzelliği ve büyüklüğüyle ziyaretçilerde hayranlık uyandırıyor.

Orta Asya'nın en ünlü turizm lokasyonlarından olan kanyon, Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı tarafından ülkenin en popüler beş turistik mekanı listesine eklendi.

Her yıl yaklaşık 50 binden fazla kişinin ziyaret ettiği kanyon, 1964 yılında koruma altına alındı ve 23 Şubat 2004'te kurulan Charyn Milli Parkı'nın bir parçası oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Grand Canyon National Park'taki kanyona benzetilen Charyn Kanyonu, Charyn Nehri'ni takip ediyor.

Renkleri kırmızıdan kahverengiye, sarıdan siyaha kadar değişen kanyon duvarları, yer yer 300 metreyi aşıyor. Aşınan kayalıkların bazıları fantastik figürlere benziyor, bu nedenle kanyonun bazı kısımlarına Kaleler Vadisi, Şeytan Vadisi ve Hayalet Vadisi de deniliyor.

Charyn Kanyonu'nun uzunluğu yaklaşık 154 kilometre ve en popüler kısmı "Kaleler Vadisi". Bunun yanı sıra kanyon "Temirlik Kanyonu", "Sarı Kanyon", "Kızıl Kanyon" ve "Bestamak Kanyonu" olmak üzere 5 bölümden oluşuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.