TEKNOLOJİ YÜZYILI

TEKNOLOJİ YÜZYILI

TEKNOLOJİ YÜZYILI

Teknolojinin son 50 yılda muhteşem en geliştigini kimse göz ardı edemez. Konu ne olursa olsun kesinlikle işin içinde teknoloji oluyor. Sağlıktan tutun günlük yaşantımıza her konuda artık teknolojinin perçesi altındayiz ve insanlık gittikçe gelişen bu teknoloji karşısında cahil konumuna düşüyor. Eskileri hatırlayacak olursak ailenin en büyüğü en bilge sayılırdı şimdiki yüzyılda artık büyükler ” o anlamaz o bilmez” konumuna düştüler. Bu durumun nedeni tamamen teknolojik gelişmeler.Bizim ise yapmamız gereken devamlı bu gelişmeleri takip edip kendimizi geliştirmek.

İşte bu noktadan yola çıkarak teknolojinin temelini araştırdım ve bulduğum şey elektronik kavramıydı. Aslında teknoloji bir nevi elektronik demekti. Bizi esir alan dünyayı değiştirende bu kavramdı.Daha detaylı incelediğimde elektronik kavramının aslında elektronik devreler den oluştuğunu anladım ve o ana kadar farkında olmadığım bir çok şeyi bir çırpıda anlayıverdim. Şaşkınlığımı gidermek için içeren siteleri daha çok irdeledim ve hiç alakam olmamasına rağmen hobi amaçlı ilgilenebileceğimi düşündüm.Hemen google amcaya diye arattım ve karşıma çıkan ilk sitedeki birkaç devreyi seçip eleman listesini yazdım ve atladım karaköye gittim ve elektronik elemanlarımı aldım. Bu benim ilk projem olacaktı. Çok zorlansamda ilk devremi çalıştırmayı başardım, yaptığım devrede basit flipflop devresiydi=)..

Şu anda kendime ait arşivine sahibim ve iyi ki o gün elektronik konusunu araştırmışım. Hayatım boyunca benimle olacak bir hobi edinmemi sağladı. Şimdi sıra sizde haydi bir arama motoru açın ve elektronik kavramını detaylı bir şekilde incelemeye başlayın inanın pişman olmayacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum